Кунг-фу панда 4

Филми с крале и кралици

IMDB РейтингНай-ПопулярниНай-гледаниНай-нови

Исторически филми за кралски скандали и интриги по действителен случай. Политическите интриги и жажда за власт. Драми с кралско обкръжение и живота на елитите от най-високата класа.

Драма
Истинската история за Мери Вилиърс, която кара синът си да съблазни крал Джеймс, за да се издигне във висшата класа.
ДрамаЕкшънИсторически
6.4
Историческият епос на Ридли Скот представя възхода на френския владетел и пагубната му връзка с императрица Жозефин.
ДрамаИсторически
8.6
Шестия и последен сезон на сериала Короната ще се фокусира върху трагичната смърт на лейди Даяна (Елизабет Дебики) през 1997 г. и последствията от нея. Нейното семейство трябва да се справи с този тежък удар.
 • Matthew Goode
  Матю Гуд
 • Elizabeth Debicki
  Елизабет Дебики
 • Claire Foy
  Клеър Фой
ДрамаКомедияТрилър
7
На Оливър, който произхожда от скромно семейство, му предстои незабравимо лято в аристократичното семейство на свой колега.
ДрамаКомедия
8.2
Въпреки преврата, който Екатерина беше планирала, двойката се опитва да намери своя път. Екатерина иска да се докаже като лидер, а Петър се опитват да реши проблемите в брака си.
 • Nicholas Hoult
  Никълъс Холт
 • Elle Fanning
  Ел Фанинг
РомантиченДрамаИсторически
7.4
Предистория на сериалът Бриджъртън, в който Шарлот е млада кралица, която прави първите стъпки, които я превръщат в безпрецедентен монарх.
Документален
1.2
Документален филм, който хвърля по-автентичен поглед върху известната владетелка, от това, което обикновено се говори за нея.
ДрамаИсторически
8.6
Петия сезон се развива през 90-те години на миналия век и се фокусира около противоречивия брак на принц Чарлз и принцеса Даяна.
 • Matthew Goode
  Матю Гуд
 • Elizabeth Debicki
  Елизабет Дебики
 • Claire Foy
  Клеър Фой
ДрамаЕкшънФантастика
5.9
Приятелството на две момичета е поставено пред изпитание, защото са на път да се превърнат във вечни врагове: принцеса и магьосница.
 • Cate Blanchett
  Кейт Бланшет
 • Charlize Theron
  Чарлийз Терон
 • Laurence Fishburne
  Лорънс Фишбърн
Драма
7.4
Британското аристократично семейство заминава за чужбина. Не само пътуването държи семейството и служителите в напрежение, но и предстоящата бляскава сватба.
РомантиченДрама
7.4
В сезон 2 на Бриджъртън виконтът Антъни се заплита в любовен триъгълник, след като се влюбва в сестрата на годеницата си.
Драма
8
Мариан произхожда от висшата класа, роднините на която принадлежат на стария Ню Йорк и неговите традиции, които отдавна са демоде. Ще се подчини ли на правилата на това общество или ще си проправи собствен път в променящите се времена.
 • Taissa Farmiga
  Таиса Фармига
ДрамаИсторическиТрилър
7.1
Макбет е войн, който под убеждението на три вещици и своята съпруга, че е предопределен да бъде крал на Шотландия, се превръща в тиранин със жажда за трона.
 • Denzel Washington
  Дензъл Уошингтън
РомантиченДрама
6.6
През 90-те години на миналия век принцеса Даяна решава да се разведе с принц Чарлз, което ще доведе до дълбоки последици.
 • Kristen Stewart
  Кристен Стюарт
РомантиченДрамаКомедия
5.5
След като ценен предмет е откраднат, Маргарет и Стейси прибягват до помощта на Фиона. Тя се обединява със свой стар приятел, за да върнат скъпоценния предмет, но между тях се заражда нов романс.
ДрамаИсторически
7.4
Франция през 14-ти век: Маргьорит обвинява Жак (Адам Драйвър), най-добрия приятел на съпруга ѝ Жан (Мат Деймън) в насилство. Краля решава спора да се уреди с дуел.
 • Ben Affleck
  Бен Афлек
 • Matt Damon
  Мат Деймън
РомантиченДрама
7.4
Дафни Бриджъртън произхожда от аристократично семейство, което прави търсенето на идеалния мъж трудно и скандално предизвикателство.
ДрамаКомедия
5.4
Херцогиня Маргарет моли приятелката си и двойничка Стейси да поеме нейните отговорности, като разменят ролите си в деня на наследяване на трона. Това е единствения начин да спаси тайната си връзка и да се отдаде на живота като обикновен човек.
ДрамаКомедия
6.7
По едноименния роман на Джейн Остен за жена, която се забърква в любовните отношения на друг хора, които иска да събере.
 • Anya Taylor-Joy
  Аня Тейлър-Джой
Драма
7.4
Продължение на хитовия сериал, действията на който се развиват точно след кая на сериала – кралското посещение. Сега имението е в приповдигнато настроение, защото крал Джордж V и кралица Мери искат да го посетят. Персоналът бързо трябва да се влезе в ритъм, защото кралската двойка довежда и свои слуги, които имат свои собствени идеи за това, как трябва да си вършат работата. Дали всичко ще мине добре?
 • Matthew Goode
  Матю Гуд