Кралството на планетата на маймуните

Училището за добро и зло (2022)

The School for Good and Evil
5.936 хил. гласа
Актьори
Kit Young, Cate Blanchett, Sophia Anne Caruso
Режисьор
Paul Feig
Сценаристи
Soman Chainani, David Magee
Снимки
Belfast, Northern Ireland
Жанр
Драма, Екшън, Фантастика
Година
Премиера
Държава
САЩ
Продължителност
2 ч 27 мин
Трейлър на Училището за добро и зло (2022)
9 039
Абонирай се за YouTube канала ни
Приятелството на две момичета е поставено пред изпитание, защото са на път да се превърнат във вечни врагове: принцеса и магьосница.

Софи цял живот е чакала да бъде отвлечена. Звучи странно, но това е традиция в родния ѝ град Гавалдон: децата периодично се крадат и отвеждат в Училището за добро и зло. Там се обучават преди да постъпят в света на приказките. Те са разделени в две противоположни групи, при което някои стават принцеси, принцове или герои, а други вещици, зли магьосници и злодеи. Като руса чародейка, Софи няма търпение да стане истинска принцеса. Тя се сприятелява с вечно нацупената Агата, което мнозина смятат за грешна постъпка. Въпреки всичко двете момичета едва ли биха могли да бъдат по-различни и те остават приятели дълго време.

Когато настъпва момента, те се отправят в новото училище. Но за техен ужас Софи попада в училището на злото, което е в железните ръце на лейди Лесо (Шарлиз Терон), докато Агата е настанена в училището на доброто. За начинаещите приказни герои е трудно да приемат решението на училището, а освен това приятелството им се пропуква. Те отчаяно се опитват да стигнат до мистериозния директор, за да изяснят недоразумението. Тяхната приказна съдба има свои собствени планове и само ако се държат заедно, могат да оцелеят през вълшебните училищни дни.

С участието на

 • Cate Blanchett
  Cate Blanchett
  Кейт Бланшет
 • Charlize Theron
  Charlize Theron
  Чарлийз Терон
 • Laurence Fishburne
  Laurence Fishburne
  Лорънс Фишбърн