Круд 2: Нова епоха
The Last Duel

Последният дуел (2021)

Актьори
Matt Damon, Jodie Comer, Adam Driver
Режисьор
Ridley Scott
Сценарист
Matt Damon, Ben Affleck
Снимки
France
Жанр
Драма, Исторически
Година
2021
Премиера в България
Държава
САЩ, Англия
Продължителност
2 ч 22 мин
Трейлър на Последният дуел (2021)
247
Абонирай се за YouTube канала ни
Франция през 14-ти век: Маргьорит обвинява Жак (Адам Драйвър), най-добрия приятел на съпруга ѝ Жан (Мат Деймън) в насилство. Краля решава спора да се уреди с дуел.

Франция през 1386 г.: Маргюри,  съпруга на рицаря Жан дьо Каруж (Мат Деймън), публично заявява, че е била насилена. Като извършител тя посочва най-добрия приятел на съпруга си, благородникът Жак (Адам Драйвър). Но не всеки вярва на тези твърдения, поради което започват да но носят най-различни слухове. Крал Чарлз VI и граф Пиер (Бен Афлек) трябва да се справят със сериозното обвинение и вижда само едно решение: спора трябва да бъде уреден чрез дуел на живот и смърт. Според законите този, който оживее след двубоя, ще бъде считан за победител. Залозите за ищците са големи, защото ако дамата загуби своя борец, това означава, че ще нейните обвинения за били неверни и ще бъде наказана за фалшиви обвинения с изгаряне на клада.

По книгата на Eric Jaegers, която разказва истинската история за престъпление, скандал и съдебен процес в средновековна Франция.

Базиран на едноименната книгата на Eric Jaegers, която разказва истинската история за престъпление, скандал и съдебен процес в средновековна Франция. В нея се описват реалните събития, довели Жан дьо Каруж да предизвика своя приятел Жак Льогри на дуел, поради твърденията на съпругата му за насилване през 1386 г. Съдебната битка или съдебният дуел са често срещан метод за решаване на спорове в Средновековието. Двубоят между двамата е последния съдебен дуел, одобрен от Парижкия парламент. Оттук произлиза и заглавието на книгата.

Бен Афлек, заедно с най-добрия си приятел от детство Мат Деймън написаха сценария. Първоначално Бен Афлек трябва да играе Жак Льогри, но имаше затруднения в графика, поради участието си във филма Дълбока вода (2022). Затова той се оттегли в поддържаща роля и остави тази на Адам Драйвър.

Актьорски състав

  • Ben Affleck
    Ben Affleck
    Бен Афлек
  • Matt Damon
    Matt Damon
    Мат Деймън
Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички