Крал Артур: Легенда започва (2017)

6.8162 860 votes
Актьори
Charlie Hunnam, Jude Law, Annabelle Wallis
Режисьор
Guy Ritchie
Сценарист
Guy Ritchie, Joby Harold
Снимки
Snowdonia, Wales, Gwynedd
Жанр
Драма, Екшън, Приключенски
Година
2017
Премиера в България
12 Май 2017
Държава
USA, Australia, UK
Продължителност
126 мин.
Бюджет
102,000,000
Трейлър на Крал Артур: Легенда започва (2017)
4.3 / 5 - 12 vots
6191
35
0
След като Артур намира легендарния меч, съдбата започва да му чертае нов път. Силата на меча е голяма, той все още не я е овладял напълно, но бързо става ясно, че той ще посвети живота си на битката с тираничния цар Vortigern

Легенда за меча (2017)

След смъртта на баща си Утер Пендрагон, младия и интелигентен, Артур се движи в предградията на Лондон с групата си по алеите на града, без да подозира, съдбата, която го очаква. Той няма представа за кралския живот, който ще го сполети. Животът му се променя, след неочаквана среща с меча Екскалибур, когато го взема в ръцете си.

Поради невероятната силна на оръжието той е принуден да направи труден избор. Присъединявайки се към съпротивата, той се запознава със загадъчно момиче на име Гуиневир и трябва да се научи как да ползва силата на меча. Той трябва да преодолее личните си демони и да се присъедини към хората, които искат да се защитят от тиранина Vortigern, който е откраднал короната и убил родителите си, за да вземе трона. След като овладява силата на легендарния меч, който е измъкнал от скалата, заедно с верните си приятели се изправя срещу най-голямото зло, защото силата на чистото сърце, винаги надделява над несправедливостта.

Предистория
Гай Ричи иска да ни запознае с крал Артур, с новата си продукция, която трябва да съдържа не по-малко от шест части. Тази легенда трябва да бъде погледната от различни гледни точки. Както подсказва заглавието, Артур е главния герой. Въпреки, че другите части все още не са известни, но легендата има достатъчно материал за да се създадат много отделни истории за нея. Герои в продълженията биха могли да бъдат Мерлин, Гуиневир, сър Ланселот или вещица Моргана, както и много други варианти. Във всеки случай, Warner Bros планира, в случай на успех на филма да изгради изцяло нов франчайз.
Чарли Хънам, дълго време беше избран за големия фаворит в Петдесет нюанса сиво, но по ирония на съдбата бе заменен с Джейми Дорнан.
Последния опит през 2004 г., да направи широко разпространена на легендата на големия екран, дръзнал Антоан Фукуа, с участието на Клайв Оуен. За разлика от него, Гай Ричи възнамерява в своя филм да използва повече магия.

 

 

Главни актьори
  • Annabelle Wallis
    Annabelle Wallis
    Анабел Уолис
  • Jude Law
    Jude Law
    Джуд Лоу