Ема (2020)

6.814 350 votes
Актьори
Anya Taylor-Joy, Mia Goth, Johnny Flynn
Режисьор
Autumn de Wilde
Сценарист
Eleanor Catton, Jane Austen
Снимки
Chavenage House, UK
Жанр
Драма, Комедия
Година
2020
Премиера в България
Държава
Англия
Продължителност
2 ч 04 мин
Трейлър на Ема (2020)
1 406
Абонирай се за YouTube канала ни
По едноименния роман на Джейн Остен за жена, която се забърква в любовните отношения на друг хора, които иска да събере.

Историята се развива през 1815 г. и следва младата Ема. Тя живее заедно с баща си, в тяхното луксозно имение, където се радва на безгрижния и богат живот. Като доста ярка млада дама, тя винаги има любопитно око за случващото се около нея, въпреки че дългогодишният приятел на семейството мистър Найтли, често хвърля критики за нейното поведение. Тя е жена, която обича да се меси в любовните отношения на социалния си кръг и да действа като добрата сватовница. Красива, умна и богата решава всичко в малкия си сънливото кралско имение. Тя е очарователна и стилна, никой мъж не е достатъчно добър за нея, затова прекарва по-голямата част от времето си в опити да се сравнява с другите.

Тя се сприятелява с нискообразованата Хариет, която обаче иска да бъде нещо повече от фермер. Вживявайки се като партньор в познанствата, тя трябва да свърже Хариет с новия пастор, господин Елтън. Тогава обаче се появява очарователния Франк Чърчил и изведнъж влиза толкова много в мислите на Ема, че тя скоро не знае къде е главата ѝ или какво би трябвало да мисли за Джейн Феърфакс, на който трябваше да държи.

Втора класическа адаптация на едноименния роман, публикуван през 1815 г. от английската авторка Джейн Остин. Романа е направен в множество филми: класическата адаптация на Джейн Остин (1996) с Гуинет Полтроу, модернизираната американска версия Баровки (1995), индийската версия Aisha (2010), а сред британските телевизионни адаптации има множество интерпретации.

С участието на

  • Anya Taylor-Joy
    Anya Taylor-Joy
    Аня Тейлър-Джой