Фаворитката (2018)

7.5160 580 votes
Актьори
Olivia Colman, Rachel Weisz, Emma Stone
Режисьор
Yorgos Lanthimos
Сценарист
Tony McNamara, Deborah Davis
Жанр
Исторически
Година
2018
Премиера в България
Държава
Ирландия, САЩ, Англия
Продължителност
1 ч 59 мин
Трейлър на Фаворитката (2018)
3 865
Абонирай се за YouTube канала ни
Англия през 18-ти век: здравословното състояния на кралица Ан се влошава, поради което властта поема Сара - най-доверената личност на кралицата. Тяхното единство, скоро ще бъде пречупено, след появата на новата прислужница Абигейл.

Филма се взира зад това, което се случва когато кралица Ан, последният монарх на Стюарт, е на власт. Филма се взира зад кулисите на това, което се случва, когато кралица Ан е на власт. Политическите интриги и дворните машинации са обичайни и включват дукеси, барони и слуги.

Англия през 18-ти век: страната е във война с Франция, а болната кралица Ан трудно може да управлява страната. Вместо това, съдбата на Англия е в ръцете на доверената й лейди Сара, която също се грижи за здравето на Ан в допълнение към правителствения бизнес и се опитва да запази баланс. Новата прислужница на име Абигейл заема своето място в двора и бързо става довереник на Сара.

Докато се появяват все повече и повече политически проблеми, а Сара трябва да се грижи за кралицата, слугинята с аристократични корени вижда своя шанс. Абигейл използва нарастващото си влияние върху крехкия монарх за собствените си амбициозни цели.

Първоначално Кейт Уинслет трябваше да заеме ролята на Сара Чърчил. Въпреки това, тя напусна проекта и бе заменена от Рейчъл Уайз.

Актьорски състав

  • Emma Stone
    Emma Stone
    Ема Стоун
  • Nicholas Hoult
    Nicholas Hoult
    Никълъс Холт