Ема Стоун

Ема Стоун
Emma Stone
Дата на раждане
06 Ноември 1988
Роден град
Скотсдейл, Аризона
Възраст
32
Националност
САЩ
Богатство
$ 30 мил.
Височина
1.68
Първи филм
The New Partridge Family
Най-добър филм
Бърдмен
Най-лош филм
Мармадюк

Ема Стоун е холивудска актриса, чийто талант е блеснал от признанието на феновете,  както и от престижните награди. Амбициозната актриса създаде холивудския портрет през  2016 г. с мюзикъла La La Land, когато и спечели най-високата си заплата през кариерата. Ема Стоун е една от най-талантливите актриси в света и следователно една от най-влиятелните. Като награда за нейния невероятен принос към киното, тя е носител на редица престижни награди като Златен глобус, Оскар, BAFTA и редица награди от гилдията на Screen Actors. Нека да обсъдим основните моменти от нейната кариера и факти за нейния личен живот.

 

Ема Стоун в началото

Емили Жан Стоун, родена и израснала в Скотсдейл, с баща Джефри Чарлз Стоун, който е бизнесмен и майка Криста Жан Стоун, която като всяка домакиня се е грижила вкъщи. Тя има шведски корени, нейния дядо е бил от Швеция, но е имигрирал в Съединените щати.

Емили винаги е била любителка на сценичните изкуства и театъра. Тя започва образованието си още от началното училище, където развива страст към актьорството. Майка ѝ организира обучението на момичето в студио, което се провежда в Младежкия театър. Скеч комедията е била нейната страст, преди да прояви интерес към театъра. Нейната първа изява е на 11-годишна възраст. Като цяло момичето участва в 16 представления на младежкия театър, включително предаванията Принцесата и граховото зърно, Алиса в страната на чудесата, Малката русалка, Титаник и други.

Нейната любов към актьорството става антидот, от който се нуждае, за да излекува паническите атаки, от които е страдала като дете. Изглежда, че е работило по-добре от терапевтичните сесии, през които е преминала.

Ема продължавала да преследва мечтите си и на 15-годишна възраст (втората година в гимназията), създава презентация от компютърна снимка, озаглавена „Проект Холивуд“, показа я на родителите си и ги убеждава, че актьорската кариера е много по-важна за нея от стандартното образование. Нейната майка подкрепя мечтите ѝ. Тя позволява на момичето да напусне училището и дори се съглася заедно двете да се преместят в Лос Анджелис, където се настаняват в седалището на Холивуд, в началото на 2004 г.

В начало на Ема не било лесно. Първото ѝ участие е било в риалити шоу през 2005 г., а след една година участва в три сериала, с които остава незабелязана. Тя е била като пилот, който се оказа непродаден или анулиран, винаги с неуспешно прослушване за роля. Но тя е упорита личност, не иска да се отказва и скоро попадна под радара на режисьорите. Тя дебютира на големия екран през 2007 г. в комедията Супер яки. Филмът е с огромен успех, а младата и талантлива актриса с хипнотичен поглед не остава незабелязан. След този успех тя не се обръща назад. Втората комедия, с която прави своя голям удар е ужаса Zombieland и годината 2009 може да се счита за нейната изява в киното.

 

Личен живот

Ема Стоун е една актриса, която се страхува да говори публично за романтичния си живот, който според нея, си е абсолютно нейна работа. Макар да разбира защо хората се интересуват от любовния ѝ живот, от това тя не се чувства добре… но ето го Холивуд и когато се достигнеш толкова високо ниво на слава, най-добре е да знаеш, че таблоидите сами идват при теб.

Въпреки че зрителите са свикнали да виждат червената коса на Ема, тя е блондинка. В началото на кариерата си тя трябваше да бъде боядисана в черно, но продуцентът на комедията Супер яки настоявал за червена коса. Актрисата хареса този образ толкова много, че реши да го запази.

Известната певица Taylor Swift е най-добрата приятелка на Ема.

През 2008 г. Ема се запозна с актьора и музиканта Теди Гайджър на филма The Rocker, с който се срещаха около година.

През 2010 г. има любовна връзка с известния актьор Андрю Гарфийлд, което е лесно запомнящо се име и теми за техния романтичния живот се появиха навсякъде. Младите хора бяха заедно пет години и дори планираха сватбата през лятото на 2015 г. Въпреки това, те се разделиха няколко месеца преди това.

 

Нетна стойност

Ема Стоун е една от най-успешните актриси от своето поколение. Тя имаше привилегията да бъде част от филми, които се превърнаха в огромни хитове в приходи.  

Нейните ранни комерсиални успехи бяха Zombieland (2009), Crazy, Stupid, Love и The Help. Следващата година донесе повече успехи с  участието си в Amazing Spider-Man, който беше сред най-успешните филми на 2012 г. и след това дойде Birdman през 2014 г. и La La Land през 2016 г. Последният направи над $440 млн., a бюджета на филма беше само 30 млн.

В резултат на това Стоун става най-високо платената актриса в света през 2017 г. с годишна заплата от 26 милиона долара.

До 2020 година, нейната нетна стойност се оценява на около 30 милиона долара.

Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички