Никълъс Холт

Nicholas Hoult
Никълъс Холт
Дата на раждане
07 December 1989
Роден град
Уокингам
Възраст
34
Националност
Англия
Богатство
$ 6 мил.
Височина
1.9
Първи филм
Intimate Relations (1996)
Най-добър филм
Маркъс (2002)
Най-лош филм
Аутобан

Нови и очаквани филми

  1. Гарфилд: Филмът (2024)

Докато Никълъс Холт беше един млад неизвестен британец, за съвсем кратко време се превърна в холивудски актьор. Световната му популярност дойде с героя Ханк (Звяра) от блокбастъра Х-Мен.

 

 

 

Ранна възраст

Никълъс Холт е роден в малкото градче Уокингам, разположено в английския окръг Беркшир. Майка му Glenis Brown работи като учител по музика,  преподавайки на децата овладяването на пианото. Баща му Roger Hoult е пилот на самолет, който работи в авиокомпанията British Airlines. В семейството са общо 4 деца. Никълъс има известна далечна роднина Anna Neagle, английска актриса и певица. Заедно с брат си и двете си сестри посещават неделно училище за танци и балет, и дори са участвали в известните балети Лешникотрошачката и Лебедово езеро. Никълъс учи в едно от най-старото училище в Англия, но на 12 годишна възраст го напуска, за да се посвети на сценични изкуства. Дебютът на младия Никълъс се състои на 3-годишна възраст, когато с майка си купуват билет за театрално представление, обаче малкото момче хваща окото на  режисьора. Именно той предлага детето да постъпи в актьорско училище.

 

Личен живот

През 2009 г. пресата горещо обсъжда романса на Никълъс с актрисата Victoria Justice. На следващата година става известно, че Никълъс има романс с друга колежка в актьорството, Дженифър Лорънс. С нея той се сближава по време на снимките на Х-Мен: Първа вълна. В началото на 2013 г. двойката се разделя, но не за дълго, защото работят заедно по следващата част на филма Дни на отминалото бъдеще. В края на лятото на 2014 г. Лорънс и Холт се разделят, а за причини посочват натоварените си графици.

Самия актьор признава, че понякога си припомня уроците по свирене на тромбон. През свободното си време обича да играе на баскетболното игрище. Освен това е известен като фен на Формула 1 и активно участва в събития на Гран При по целия свят.