Кралицата на Шотландия (2018)

6.335 330 votes
Актьори
Saoirse Ronan, Jack Lowden, Margot Robbie
Режисьор
Josie Rourke
Сценарист
Beau Willimon, John Guy
Снимки
Edinburgh, Scotland, Lothian
Жанр
Драма, Исторически
Година
2018
Премиера в България
Държава
Англия, САЩ
Продължителност
2 ч 04 мин
Трейлър на Кралицата на Шотландия (2018)
3 731
Абонирай се за YouTube канала ни
Истинската история за Мери Стюарт - кралицата на Шотландия. Разказва, в който можем да видим до къде може да достигне алчността за валс. Съществуват доста художествени произведения на същата тематика, но сега можем да видим реалността без изключения
Две съперничещи жени за власт в свят на мъже. Кралица на Франция през 16-ти век и 18-годишна вдовица, Мери Стюарт не се поддава на натиска на онези, които желаят брак с нея. Тя решава и да се върне в родната си земя, Шотландия за да претендират за право на трона. Там ще се укрива в английския съд и същевременно ще се опита да върне правата си за престола над превъзходството на кралицата. Шотландия и Англия обаче са под управлението на могъщата Елизабет I. Двете млади царици се наблюдават със смесица от страх и възхищение към “братовчедката”. Тази конфронтация измъчва с интриги царските дворове, които трябва да разширят нивото на власт. Съперници в политиката, любовта и регенти в свят, в който доминират мъжете, двете жени ще трябва да решат как да играят играта, която противоречи на брака и независимостта. Силно решена да управлява, а да не бъде просто представителна фигура, Мери иска трона на Англия заплашвайки суверенитета на Елизабет. Предателствата, бунтовете и конспирациите разклащат и двата трона, променяйки хода на историята.
От историята знаме, че тя абдикира в полза за сина си, а разказа завършва с нейното арестуване. Преди това тя е отговорна за убийството на мъжа си, държана е близо 20 години в плен и накрая осъдена за предполагаем заговор за убийството на братовчедка си, кралица Елизабет I. Процесът приключва с екзекуцията на Мери Стюарт, кралица на Шотландия.

Актьорски състав

 • Margot Robbie
  Margot Robbie
  Марго Роби
 • Saoirse Ronan
  Saoirse Ronan
  Сърша Ронан
 • Gemma Chan
  Gemma Chan
  Джема Чан