Кралицата на Шотландия (2018)

6.7430 votes
Актьори
Margot Robbie, Gemma Chan, Saoirse Ronan
Режисьор
Josie Rourke
Сценарист
Beau Willimon, John Guy
Снимки
Edinburgh, Scotland, Lothian
Жанр
Драма, Исторически
Година
2018
Премиера в България
25 Януари 2019
Държава
UK
Продължителност
124 мин.
Трейлър на Кралицата на Шотландия (2018)
465
0
0
Истинската история за Мери Стюарт - кралицата на Шотландия. Разказва, в който можем да видим до къде може да достигне алчността за валс. Съществуват доста художествени произведения на същата тематика, но сега можем да видим реалността без изключения
Две съперничещи жени за власт в свят на мъже. Кралица на Франция през 16-ти век и 18-годишна вдовица, Мери Стюарт не се поддава на натиска на онези, които желаят брак с нея. Тя решава и да се върне в родната си земя, Шотландия за да претендират за право на трона. Там ще се укрива в английския съд и същевременно ще се опита да върне правата си за престола над превъзходството на кралицата. Шотландия и Англия обаче са под управлението на могъщата Елизабет I. Двете млади царици се наблюдават със смесица от страх и възхищение към “братовчедката”. Тази конфронтация измъчва с интриги царските дворове, които трябва да разширят нивото на власт. Съперници в политиката, любовта и регенти в свят, в който доминират мъжете, двете жени ще трябва да решат как да играят играта, която противоречи на брака и независимостта. Силно решена да управлява, а да не бъде просто представителна фигура, Мери иска трона на Англия заплашвайки суверенитета на Елизабет. Предателствата, бунтовете и конспирациите разклащат и двата трона, променяйки хода на историята.
От историята знаме, че тя абдикира в полза за сина си, а разказа завършва с нейното арестуване. Преди това тя е отговорна за убийството на мъжа си, държана е близо 20 години в плен и накрая осъдена за предполагаем заговор за убийството на братовчедка си, кралица Елизабет I. Процесът приключва с екзекуцията на Мери Стюарт, кралица на Шотландия.
В главната роля
  • Margot Robbie
    Margot Robbie
    Марго Роби
Добави ревю