Капитан Марвел 2

Queen Charlotte: A Bridgerton Story (2023)

Queen Charlotte: A Bridgerton Story
7.447 хил. гласа
Сезон 1
6 епизода
Актьори
India Amarteifio, Michelle Fairley, Adjoa Andoh
Сценарист
Shonda Rhimes
Снимки
London, England, UK
Жанр
Драма, Исторически
Година
Премиера
Държава
САЩ
Трейлър на Queen Charlotte: A Bridgerton Story (2023)
730
Абонирай се за YouTube канала ни
Предистория на сериалът Бриджъртън, в който Шарлот е млада кралица, която прави първите стъпки, които я превръщат в безпрецедентен монарх.

Кралица Шарлот: Биографична история (2023)

След световния успех на Бриджъртън Netflix поръчва предистория на сериала. Написана от Шонда Раймс (Анатомията на Грей), сериалът поставя кралица Шарлот в центъра на сюжета и описва възхода на младата жена към славата, включително нейния любовен живот и всички клюки, които го съпътстват. Младата Шарлот е принудена да се омъжи за краля на Англия Джордж III. Първоначално необичайната двойка не може да се понася, но на фона на британския кралски двор не след дълго прехвърчат първите искри. Балните вечери с много танци, разгорещените спорове и страстните целувки не закъсняват.

При пристигането си в Лондон обаче тя бързо разбира, че кралското семейство съвсем не е това, което е очаквала. Майката на Джордж Августа има пръст в много неща, нейния кралски съпруг също е изненадващо непредсказуем. През първите дни от брака мистериозния и темпераментен крал разочарова Шарлот, която трябва да изпълнява задълженията си с неохота. Това поражда все по-големи трудности във висшето общество, които изискват от Шарлот усилия и стремеж. Докато се опитва да се ориентира в двореца и аристократичните среди, тя бавно се превръща в един безпрецедентен монарх.

Тъмнокожата кралица не идва от оригиналните книги на Джули Потингър, а е измислена за алтернативната историография. Въпреки че хронологично сериалът се развива много години преди Бриджъртън, няколко актьори се завръщат, дори и да играят по-млади версии на добре познатите си герои.