Топ гън: Маверик (2019)

Актьори
Val Kilmer, Tom Cruise
Режисьор
Joseph Kosinski
Сценарист
Justin Marks, Peter Craig
Жанр
Екшън
Година
2019
Премиера в България
12 Юли 2019
Държава
USA
3.7 / 5 - 3 vots
Продължение на великия филм от 1986 г. След няколко десетилетия, познатите ни самолети са заменени с дронове,
Top Gun: Maverick (2019)

Вторият транш на Top Gun (1986), легендарният филм на 80-те, режисиран от Тони Скот, с участието на Том Круз, в който актьорът дава живот на Маверик. Отново ще видим този елитен пилот от флота на САЩ. След повече от 30 години, след като се е превърнал в един от най-добрите пилоти, сега е инструктор, който ръководи младите пилоти. Но сега трябва да се справи с нова епоха, в която пилотите играят все по-малка роля, тъй като се използват безпилотни дронове.

Това продължение е режисиран от Джоузеф Косински (Трон: Заветът, Забвение 2013) и включва сценарий на Питър Крейг (Градът 2010, Игрите на глада 2), Джъстин Маркс  Легендата) и Ерик Уорън Сингър (Голямата американска измама, Интернешънъл). Продукцията се обработва от Джери Брукхаймер (Карибски пирати: Отмъщението на Салазар, Самотният рейнджър), а филмът отново е с участието на Том Круз.

Продължението бе планирано още от 2010 г. но едва през май 2017 г. водещият актьор Том Круз потвърди, че Top Gun 2 официално се подготвя. Един месец по-късно беше обявено и допълнителното заглавие Maverick.

  • Tom Cruise
    Tom Cruise
    Том Круз
Добави ревю