Кралството на планетата на маймуните

Гражданска война (2024)

Civil War
7.67.6 хил. гласа
Актьори
Nick Offerman, Wagner Moura, Kirsten Dunst
Режисьор
Alex Garland
Сценарист
Alex Garland
Снимки
Atlanta, Georgia, USA
Жанр
Драма, Екшън
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Англия
Продължителност
1 ч 49 мин
Трейлър на Гражданска война (2024)
336
Абонирай се за YouTube канала ни
В близкото бъдеще в САЩ се разпалва жестока гражданска война. Група журналисти отразяват събитията в центъра на кошмара.

САЩ в близкото бъдеще: страната е дълбинно разделена. Докато един щати се разпадат, други сключват неочаквани съюзи, при което избухването на втора гражданската война е неизбежна. Съединените американски щати вече са всичко друго, но не и съединени. Конфликтът продължава да се разраства и заплашва да повлече цялата държава. Демокрацията изглежда като една отдавна отминала мечта, а в същото време в Белия дом президентът е встъпил в третия си мандат. Като върховен главнокомандващ на въоръжените сили, които са останали на негова страна, той води война срещу Тексас и Калифорния и атакува разбунтувалите се американци с брутални въздушни удари. Въпреки всички усилия и цялата власт, с която разполага, двата щата не могат да бъдат спрени. С приближаването на Денят на независимостта войските на Калифорния и Тексас приближават до Вашингтон.

В разгара на тази хаотична ситуация група журналисти си проправят път до Белия дом, за да осигурят надеждни репортажи и да интервюират президента. Те искат да продължат да си вършат работата, правейки репортажи на най-опасните места. Те преминават през цялата страна и стават свидетели на битката, която се разгръща между правителството и западните сили, водени от Тексас и Калифорния. Преди да е станало твърде късно, те искат да стигнат до президента във Вашингтон. Желанието им да правят репортажи се превръща в борба за оцеляване. Управлението на САЩ все повече е заприличало на диктатура, екстремистката армия извършват военни престъпления.

Режисьорът и сценарист Alex Garland е познат на феновете на научната фантастика с филмите Ex Machina (2014) и Заличаване (2018). Той иска да изложи настоящата поляризация на САЩ във филм, който се развива в неопределеното бъдеще. С бюджет от 50 млн. долара това е най-скъпия проект на студио A24.