Диада

Rebel Moon (2023)

Rebel Moon
Актьори
Sofia Boutella, Jena Malone, Charlie Hunnam
Режисьор
Zack Snyder
Сценаристи
Shay Hatten, Kurt Johnstad
Снимки
Inyo County, California, USA
Жанр
Драма, Екшън, Приключенски
Година
Премиера
Държави
САЩ, Унгария, Швеция, Дания, Англия
Трейлър на Rebel Moon (2023)
190
Абонирай се за YouTube канала ни
Малка планета в далечната вселена е управляване от зъл владетел. За да се освободят, те търсят помощ от съседните планети.

Бунтовническа Луна (2023)

На ръба на познатата ни вселена се намира мирна колония на отдалечената луна Велд, която е разтресена от силите на Империята. Тираничният владетел Балисарий пристига с войници си, за да завземе и поеме контрол на луната. Той не вещае нищо добро – носи само смърт и разруха. Това кътче от галактиката е на ръба да се подчини на тиранична сила, която няма враг с възможности да ѝ се противопостави. Единствено безстрашната Кора (София Бутела), бивш член на Империята, която търси изкупление за миналото си, ръководство на деспотичното правителство, се изправя срещу могъщите му сили. Освен това тя има лични сметки за уреждане с Империята. За да отблъсни врага, тя тръгва да търси помощ от съседните планети, за да освободят не само колонията, но и цялата галактика от потисниците. Те разчитат на всяка една помощ, Тъй като никой не се чувства достатъчно силен да се противопостави, Кора трябва  да ги привлече, като докаже уменията си и да ги убеди, че все пак има шанс да се победи злото. Макар армиите на Балисарий да изглеждат далеч по-силни, битката за Велд все още не е загубена. Бившият воин набира бойци от цялата галактика, като армията се състои от аутсайдери, бунтовници, селяни и военни сираци от различни светове, обединени от обща нужда: изкупление и отмъщение. Докато сянката на Империята надвисва над най-невероятната луна, се води битка за съдбата на една галактика, като се създава армия от нови герои..

Вдъхновен от Междузвездни войни, очаква се филмът да бъде разширен в голяма вселена. Това е вторият филм на Зак Снайдър под шапката на Netflix след Армия на мъртвите (2021). Първоначално Снайдър започва да разработва проекта през 2012 г. по подобие на Междузвездни войни.  След като Лукасфилм отхвърля предложението му, той го представя на Netflix. Подобно на Армия на мъртвите е замислен като нов франчайз на Netflix. Снайдър много по-рано заявяваше, че планира поне втора част, а също така вижда потенциал за трилогия.

Очаква се филмът да има две версии – оригиналната и по-брутална удължена версия.

С участието на

  • Sofia Boutella
    Sofia Boutella
    София Бутела