Дедпул и Върколака

Кралството на планетата на маймуните (2024)

Kingdom of the Planet of the Apes
7.160 хил. гласа
Актьори
Owen Teague, Kevin Durand, Freya Allan
Режисьор
Wes Ball
Сценаристи
Josh Friedman, Rick Jaffa
Снимки
Helensburgh, New South Wales, Australia
Жанр
Sci-Fi, Екшън, Приключенски
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Австралия
Продължителност
2 ч 25 мин
Трейлър на Кралството на планетата на маймуните (2024)
4 074
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Кралството на планетата на маймуните (2024)
Историята за Планетата на маймуните се възражда с тази нова част, която ще бъде свързана с предишната трилогия като продължение.

Епичната войната, на която станахме свидетели през 2017 г. беше отдавна. От времето на Цезар са изминали 300 години, а маймуните вече са доминиращият вид на планетата. Доминиращите видове са си разменили позициите си: докато маймуните живеят заедно в хармония, хората са се оттеглили в сенките, водейки първобитен начин на живот. Докато Някои маймунски кланове никога не са чували за Цезар и за неговото учение. Други се възползват от легендарния му живот, за да го изопачат и използват за своите лични амбиции. В тези мирни времена се появява нов тиранин между маймуните, който иска да създаде своя империя и да се издигне до крал над всички останали. Той започва да поробва всички кланове, за да му служат, а в същото време открива тайна човешка технология. Младият примат Ноа, който става свидетел на отвличането на своя клан, предприема опасно пътуване. В търсене на свободата си обаче той поставя под въпрос всичко, което знае за миналото на планетата. Той не знае, че решителните му действия ще променят съдбата на маймуните и хората. Ключова фигура в мисията му става една жена, която обаче има свои собствени планове.

Това е четвъртата част от рестартирането на франчайза, което започна през 2011 г. Много години след последните събития в оазиса, където маймуните са се развивали като общество.

Първоначално не беше известно, дали това ще бъде рестарт или продължение. Творческия екип реши да създаде 4-та част, сюжета на която да се базира на предходните.

Базиран на героите, създадени от Пиер Бул в романа му от 1963 г., първата филмова адаптация на който е от 1968 г.