Кралството на планетата на маймуните

Сблъсък (2021)

The Stand
5.729 хил. гласа
Сезон 1
9 епизода
Актьори
Whoopi Goldberg, James Marsden, Alexander Skarsgård
Сценаристи
Benjamin Cavell, Josh Boone
Снимки
Vancouver, British Columbia, Canada
Жанр
Драма, Приключенски, Фантастика
Година
Премиера
Държава
САЩ
Трейлър на Сблъсък (2021)
473
Абонирай се за YouTube канала ни
В близкото бъдеще човечеството е поразено от вирус. Останали са малко хора, разделени в две цивилизации, подобно на доброто срещу злото, които са изправени пред един последен сблъсък.

След като проект за биологична война стига до фатални последствия, при които вируса е освободен от военна база, унищожено е почти цялото човечество. Тези, които са преборили вируса, са били убити от хаоса и жестокостта в борбата за останалите ресурси на планетата.

Малкото оцелели се разделят на две фракции: миролюбивите се събират около 108-годишната Абегайл, която може да обедини човечеството само със словата си, а втората група са около Рандал – чудовище с усмивка, надарен с магически сили. Абегайл привличат все повече хора, които искат да създадат нова и по-добра цивилизация.

Рандал се установява в Лас Вегас, откъдето упражнява контрол със фаталната си сила. Когато научава за зоната на миролюбивите и осъзнава за нейният потенциал да разруши неговия мироглед и обществото, което е създал, той намира едно логично решение: тази зона трябва да бъде изтрита от земята. Само една от двете групи може да оцелее и се очертава една последна битка: добро срещу зло, свобода срещу диктатура, мир срещу насилие.

Базиран на едноименния роман на Стивън Кинг.