Кунг-фу панда 4

Последните оцелели (2023)

The Last of Us
8.8500 хил. гласа
Сезон 1
10 епизода
Актьори
Pedro Pascal, Anna Torv, Bella Ramsey
Сценаристи
Craig Mazin, Neil Druckmann
Снимки
Calgary, Alberta, Canada
Жанр
Драма, Екшън, Приключенски
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Канада
Трейлър на Последните оцелели (2023)
2 826
Абонирай се за YouTube канала ни
Мутирала гъба е довела човечеството до ръба на изчезване. Джоел трябва да предпази жена с рядък имунитет и да достигнат до група учени, с надеждата за създаване на лекарство. Техния път преминава през зомбирани създания и карантинни зони, охранявани от военни.
Годината е 2033: преди около 20 години милиарди хора умират в резултат на пандемия, причинена от мутирала гъба (Ophiocordyceps unilateralis). Почти цялото човечество е убито. Градовете са опустошени, по улиците бродят жестоки мародери, а заразените хора обикалят навсякъде, превърнати в кръвожадни зомбита. В този постапокалиптичен свят контрабандистът Джоел е сред малкото оцелели. Той се включва в мисия, от която ще зависи оцеляването на човечеството. Той трябва да заведе Ели до паравоенна организация, състояща се от група бунтовници, които отхвърлят властта на карантинните зони. Те работят върху лек, а Ели изглежда държи ключа. Джоел приема предложението и когато се измъкват от зоната, откриват, че Ели е ухапана и заразена. Въпреки че симптомите се появяват сред първите няколко дни, тя е влязла в контакт със заразата преди седмици, но не показва никакви признаци на инфекция. Пътя към целта им преминава през опустошените територии на САЩ, карантинни зони наблюдавани от военни и осеян с безброй смъртоносни опасности. Те трябва да се защитават от мутирали зомбирани същества, но и от незаразени, брутални мародери, които искат не само оръжията и провизиите, но и живота им.
Филма е създаден по известната игра FSK-18 The Last of Us, която стартира през 2013 г. на PlayStation 3. Първоначално видеоиграта трябваше да бъде адаптирана като игрален филм от Screen Gems, дъщерно дружество на Sony Pictures. След година трудности в производството през март 2020 г. беше обявено, че The Last of Us вече не се разработва като филм, а като сериал за HBO. Това ще бъде първият телевизионен сериал на PlayStation Productions. Творческият директор на видеоиграта Нийл Друкман, е съавтор на сценария заедно с Крейг Мазин, който преди това създаде за HBO хитовия сериал Чернобил.