Дедпул и Върколака

Зона на интерес (2023)

The Zone of Interest
7.4100 хил. гласа
Актьори
Christian Friedel, Johann Karthaus, Sandra Hüller
Режисьор
Jonathan Glazer
Сценаристи
Martin Amis, Jonathan Glazer
Снимки
Концентрационен лагер Аушвиц-Биркенау, Полша
Жанр
Драма, Исторически
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Англия, Полша
Продължителност
1 ч 45 мин
Трейлър на Зона на интерес (2023)
88
Абонирай се за YouTube канала ни
Докато Рудолф управлява концентрационен лагер, на една крачка от него се намира идиличния му дом. Но всичко се променя, когато трябва да бъде преместен в друг лагер и да напусне семейството си.

Историята се развива през 1943 г. и разказва за Рудолф, който живее със съпругата си в идилична къща с басейн и цъфнали градини с цветя. Те често ходят на пикник с петте си деца, ловят риба или плуват в реката. Домът им може да е идиличен, но не и мястото, на което живеят. Все пак това е една от най-зловещите години в човешката история – Втората световна война. Те са свикнали с факта, че точно до тях се намира концентрационния лагер Аушвиц, в който Рудолф е командир. Когато е у дома, почти не чува изстрелите и писъците. Това, което застрашава живота им, е предстоящото преместване на Рудолф. Може ли верният националсоциалист да изостави всичко, което е изградил тук – семейството си. Нима не си е свършил добра работа, още повече че току-що е одобрил проекта за новия крематориум?

За разлика от повечето филми, този път главните герои не са измъчваните, а точно обратното – войниците, които са наблюдавали безучастно как стотици хора умират. Този път ще видим най-мрачните събития от Втората световна война от различна гледна точка.