Дедпул и Върколака

Светлината, която не виждаме (2023)

All the Light We Cannot See
7.546 хил. гласа
Сезон 1
4 епизода
Актьори
Aria Mia Loberti, Lars Eidinger, Louis Hofmann
Сценарист
Steven Knight
Снимки
Budapest, Hungary
Жанр
Драма, Исторически
Година
Премиера
Държава
САЩ
Трейлър на Светлината, която не виждаме (2023)
99
Абонирай се за YouTube канала ни
Немски учен, който проследява сигналите през Втората световна война, поставя под съмнение действията на своето ръководство.

Европа през 40-те години на 20-ти век: Мари-Лор губи зрението си на 6-годишна възраст. Баща ѝ Даниел (Марк Ръфало) прави всичко възможно, за да изпълни живота ѝ с радост и сигурност в Париж. Младият Вернер води съвсем различен живот в Германия: огромния му талант в радиотехниката го води до престижно военно училище. В хода на Втората световна война за двамата всичко се променя. Когато нацистите нахлуват във Франция, Мари-Лор и баща ѝ са принудени да избягат при чичо ѝ Етиен в Сен Мало, който е измъчван от преживяното по време на войната. Когато баща ѝ е арестуван и отвлечен, Мари-Лор тръгва да го търси. В същото време заедно с чичо си подкрепят френската съпротива по всички възможно начини и в това число и с радиосъобщения.

Вернер е призован във военните сили на Германия, където му е възложено да проследява радиосигналите. Той осъзнава колко жестока е реалността на войната, стоейки дори само зад радиото. Постепенно започва да се съмнява в мотивира на работа си и иска да използва именията си за нещо по-добро. В работа му има и лъч надежда – той прави неочаквана връзка а Мари-Лорс.

Базиран на едноименния роман на Антъни Доер, който отдава почит на големия дар, който представляват технологиите на комуникациите. През 2015 г. романът печели наградата Пулицър за художествена литература.