Аквамен 2 и изгубеното кралство

Каскадьорът (2023)

The Fall Guy
Актьори
Emily Blunt, Hannah Waddingham, Ryan Gosling
Режисьор
David Leitch
Сценарист
Drew Pearce
Снимки
Moore Park, Sydney, New South Wales, Australia
Жанр
Драма, Екшън
Година
2024
Премиера в България
Държава
САЩ
Трейлър на Каскадьорът (2023)
134
Абонирай се за YouTube канала ни
Най-добрия приятел на застаряващия каскадьор Колт започва бавно да го измества. След като той изчезва безследно, подозренията падат върху Колт.

Колт (Райън Гослинг) е застаряващ каскадьор, който отчаяно успява да се задържи в бранша. Поради множество контузии и наранявания е прекратил работата си, за да може да се възстанови. Колкото повече отлага завръщането си, с времето то започва да изглежда все по-невъзможно. Все още има късмет, защото получава покана за нов филм, при това от старата си любов Джоди (Емили Блънт). Причината за извънредното му назначаване е, че неговия бивш колега Том Райдър (Арън Тейлър-Джонсън), който през годините все по-често заема неговите роли и звездата на мегабюджетна продукция, е мистериозно изчезнал. Джоди е продуцент на филма и иска да запази в тайна липсата на световно известния актьор, като го замени с Колт, който използва момента да възстанови връзката с бившата си. Но никой от тях не подозира, че зад изчезването на Том се крие мащабна конспирация. Когато тя излиза на бял свят и стара ясно, че дърпа конците и е скроил зловещ план да натопи Колт, той е въвлечен в заговор. Започва диво преследване и бягство, но не като на филм, което е далеч по-опасно от работата му, а каскадите вече ще болят.

Киноверсия на сериала от 80-те години, в който Колт едвам се справя с работата си и за това започва допълнителна като ловец на глави. В настоящия филм  сюжета е осъвременен.

Режисьорът Дейвид Лийч е работил като каскадьор, преди режисьорския си дебют с Джон Уик. Твърди се, че Каскадьорът е история базирана на собствения му опит в киното и преживяванията му с Райън Гослинг.

С участието на

 • Ryan Gosling
  Ryan Gosling
  Райън Гослинг
 • Emily Blunt
  Emily Blunt
  Емили Блънт
 • Teresa Palmer
  Teresa Palmer
  Тереза Палмър