Райън Гослинг

Ryan Gosling
Райън Гослинг
Дата на раждане
12 November 1980
Роден град
Лондон, Канада
Възраст
43
Националност
Канада
Богатство
$ 70 мил.
Височина
1.84
Първи филм
Are You Afraid of the Dark (1995)
Най-добър филм
Ла Ла Ленд
Най-лош филм
Остани (2005)

Нови и очаквани филми

  1. Каскадьорът (2024)

Отличен в драматичните и изящните изкуства през ученическите си години, той започва кариерата си като детска звезда в Клубът на Мики Маус, където участва заедно с бъдещите звезди на САЩ – Джъстин Тимбърлейк и Бритни Спиърс.

 

 

Райън Томас Гослинг е роден Лондон, Канада на 12 ноември 1980 г. в семейството на служителя в хартиена фабрика Томас и секретарката Донна. Той има по-голяма сестра Mandi Gosling, която също е актриса. Скоро след раждането на сина, семейството му се премества в малкия канадски град Cornwall. Той открива способностите си в изобразителното изкуство и участва в училищни театрални представления, но в същото време не успява да продължи училището заедно с връстниците си. Поради трудния си характер получава прякора проблема. Често участва в разправии. Затова след 5-ти клас родителите прехвърлят детето в домашна форма на обучение, а майка му следи учебния процес и изпълнението на задачите. По-късно семейството се премества в Burlington.

Когато навърши 13 години, той отива в добре познатото в Канада и в САЩ шоу за таланти Клубът на Мики Маус. След като демонстрира вокалните си умения, Райън става участник в телевизионната програма. В продължение на 2 години участва във филмите и програмите на канала Дисни. Той участва в клуба заедно с бъдещите звезди на Америка – Джъстин Тимбърлейк, Бритни Спиърс и Кристина Агилера. Той се отказва от образование и заминал за Нова Зеландия за да се снима в младежкия тв сериал Young Hercules, за който е бил избран в кастинг от няколко хиляди кандидати. Но тази и останалите роли са само малки и епизодични. Райън иска да подобри актьорските си умения, въпреки че е постигнал успех без професионално образование.