Емили Блънт

Emily Blunt
Емили Блънт
Дата на раждане
23 February 1983
Роден град
Roehampton, Лондон
Възраст
41
Националност
Англия
Богатство
$ 70 мил.
Височина
1.7
Първи филм
Warrior Queen (2003)
Най-добър филм
Сикарио
Най-лош филм
Снежанка и ловецът 2

Нови и очаквани филми

  1. Каскадьорът (2023)
  2. Измислени приятели (2024)

Интензивното желание за актьорско майсторство отвежда Емили Блънт от легендарната шекспирова трагедия Ромео и Жулиета на 19-годишна възраст до На ръба на утрешния ден с Том Круз.

 

 

 

Биография и ранен живот

Емили Оливия Лий Блънт е родена в Лондон на 23 февруари 1983 г. Баща ѝ Оливър (Oliver Simon Peter Blunt) е сред най-високоплатените адвокати на страната, а майка ѝ Joanna Mackie е театрална актриса, която след брака започва работа като учителка. Нейният дядо е бил генерал-майор, а чичо ѝ е бил член на консервативната партия. Тя смята родителите си за герои. Има две сестри и един брат.

От 8 до 14-годишна тя се бори със заекването. В интервю споделя: Не можех да говоря много, затова гледах по-внимателно от нормалните хора. Майка ѝ я води на терапевтичните сесии, но те не дават задоволителен резултат. Когато навършва 12 години един от учителите я посъветва, да се занимава с актьорско майсторство. Тя трябва да се опитва да имитира реч с различен акцент, което ще ѝ помогна да има увереност и да надделее над заекването. Години по-късно самата актриса благодари за ценния съвет, както и служи в борда на директорите на американски институт за заекване.

16-годишна се премества в Доркинг, където постъпва в престижното частно училище Hurtwood House, за да се посвети на актьорството. Завърша двугодишна програма по сценични изкуства. Тя се занимава със свирене на виолончело, пеене и конна езда. През 2000 г. получава възможността да демонстрира актьорските си умения на фестивал. Тя привлича вниманието на агент за млади актьори, който ѝ помага да пробие в лондонските театри West End и BBC.

 

Личен живот

Емили Блънт от 2005 г. имаше 3 годишна връзка с канадския певец Майкъл Бубле. Двойката се срещна зад кулисите на австралийска телевизионна гала вечер по връчване на награди в Мелбърн. Заедно си сътрудничеха за корицата на албума Аз и госпожа Джоунс. Те купиха къща във Ванкувър на стойност 2.2 милиона долара, където живееха заедно. През 2008 г. двойката се раздели поради несъответстващите им работни графици.

През 2008 г. тя започна да се среща с американския актьор Джон Кразински. Те се ожениха на 10 юли 2010 г. в Комо, Италия. Двойката има две дъщери, Хейзъл (родена 2014 г.) и Виолета (родена 2016 г.).

През 2015 г. Емили се класира на 98-ма от топ 100 сексапилни жени на британското лайфстайл списание FHM.