Кейт Уинслет
Kate Winslet
Няколко години след събитията в първата част от 2009 г. се връщаме в Пандора, където Джейк Съли и Нейтири са създали семейство. Те се радват на малкото спокойствие, което имат, защото планета с такива ценни ресурси, винаги е била цел на всички колонизатори. Сега на тях им предстоя нови битки, които ще бъдат отвъд горите на Пандора - до подводната и вулканична среда
За Ману, бързолет отгледан от чайки, живота никога не е бил лесен. След като не успява да се справи с чайкестите отговорност той е прогонен и разбира истинската си същност. Намирайки нов дом и приятели, той мисли че е открил щастието, но сега се появяват ново проблеми: мишките са откраднали яйце на бързолетите, а чайките са връхлетени от буря. Една получайка и полубързолет ще помогне на всички.
Историята на двама оцелели от самолетна катастрофа в планините на Колорадо. Тежко ранени, те са принудени да се обединят и да надделеят над жестоката природа. Без телефони и всякаква модерна техника, те трябва да разчитат единствено на себе си.
Екип от мръсни ченгета е изнудван от руската мафия, да изпълни почти невъзможен обир. Техният план е объркан, когато един новобранец предприема собствени действия и решава да атакува мафията и корумпираните си колеги.
Понякога дори и хората, които имат перфектен живот, може да се сблъскат с нещо непреодолимо. Богат бизнесмен вижда трагедия през очите си, която променя психиката му. След стреса, колегите са единствено, които се опитват да му помогнат.
Втората час на Divergent. Между петте фракции отново се заражда конфликт. Tris трябва да избере към коя фракция да се присъедини или да действа по свой собствен начин
Филма за брилянтния гений Стив Джобс, който създава най-успешната компания и марка. Един по-различен поглед на неговото управление и ръководство в Apple.
В бъдещето хората са разделени на отделни фракции. Всяка фракция има собствен начин на живот. Една млада жена на име Tris трябва да избере към коя фракция да продължи. Тя избира такава, при която хората са подложени на силни физически изпитания, за да станат войни. Но след като разбират че Tris е дивергент, това означава че тя непременно трябва да бъде убита. Трис се обединява с едни войн от тази фракция, който трябва да й каже, какво могат да правят дивергентите, и защо светът иска да ги унищожи.
Накратко: Филм в който двама ландшафт архитекти ще трябва да се състезават в една надпревара за дизайн, ще победи не този който е по-добър.