Дедпул и Върколака

Аватар 2: Природата на водата (2022)

Avatar: The Way of Water
7.5499 хил. гласа
Актьори
Sam Worthington, Sigourney Weaver, Zoe Saldana
Режисьор
James Cameron
Сценаристи
James Cameron, Amanda Silver
Снимки
New Zealand
Жанр
Sci-Fi, Екшън, Приключенски
Година
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
3 ч 12 мин
Трейлър на Аватар 2: Природата на водата (2022)
55 020
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Аватар 2: Природата на водата (2022)
Джейк и Нейтири живеят спокойно, след като успяха да отблъснат човешката раса, която искаше да колонизира планетата Пандора. След около 10 години се появява нов враг, целта на който не е по-различна - да експлоатира техните ресурси. Този път битака ще се води в дълбините на океана.

Изминали са над 14 години след събитията от първия филм, Джейк и Нейтири са създали семейство и са намерили нов дом при племето На’ви от Меткайна, което живее по бреговете и моретата на луната Пандора. Те имат двама сина, дъщеря и осиновена дъщеря, осиротялото човешко дете. След като повечето от враждебните хора бяха прогонени от Пандора, спокойствието на застрашените и почти колонизирани жители На’ви се завръща. Джейк вече се е превърнал в един от тях и е посветен на задачата да опознае по-добре новия си дом с Нейтири, защото това е място, където винаги трябва да бъде нащрек, след като успя да отблъсне окупаторите. Не само тропическите гори крият изненади, но и дълбините на океана на Пандора са напълно непознат терен за него. Те трябва да напуснат дома си, за да изследват най-различни и дори някои негостоприемни райони на Пандора, да навлязат в морето и да сключат пактове с други На’ви.

Освен това, човешките нашественици не мислят да се откажат, само защото са били победени. Дори и в новия си дом те не са защитени от Администрацията за развитие на ресурсите (RDA), която експлоатира ресурсите на чуждите планети. Предвождана от генерал Ардмор тя се завръща на Пандора с още военни, за да превърнат планетата в новият дом на човечеството.

Основният сюжет на втората част трябва да покаже повече подводни сцени, а снимките се правят едновременно с Аватар 3 (2024).

Още през 2006 г., три години преди излизането на филма, режисьорът Джеймс Камерън съобщи за надеждата си, да следват две продължения. След огромния успех на неговата научнофантастична продукция, което го направи фаворит в реализирани приходи от този жанр, тези надежди бяха потвърдени с Avatar 2 и Avatar 3 през 2013 г. През 2016 г. обявените продължения бяха разширени до 5-та част. Предстоящите снимки бяха планирани да бъдат в Нова Зеландия

Джеймс Камерън, който вече се беше впуснал в дълбините на океаните за своите документални филми „Духове от бездната (2003)” и „Пришълци от дълбините (2005)”, направи записи в най-дълбоката точка на Земята – Марианска падина, която използва за подводния свят на Пандора.

Аватар вече се смята за пионер за 3D-то, а Джеймс Камерън също искаше да продължи в същия дух с нова територия за продълженията. След като Питър Джаксън засне трите си филма “Властелинът на пръстените” с 48 кадъра в секунда вместо обичайните 24, през 2011 г., Джеймс Камерън обяви, че ще снима Avatar 2 до 60 кадъра в секунда, надявайки се това да бъде по-естествено и за по-добро 3D.

Обявеното завръщане на Сигурни Уивър и Стивън Ланг предизвика спекулации, защото героите и на двамата актьори бяха загинали в първата част.

С участието на

 • Zoe Saldana
  Zoe Saldana
  Зоуи Салдана
 • Kate Winslet
  Kate Winslet
  Кейт Уинслет

Всички части

 1. Аватар 2: Природата на водата (2022)
  Аватар 2: Природата на водата (2022)
 2. Аватар 3 (2025)
  Аватар 3 (2025)