Avatar 2

Аватар 2 (2022)

Актьори
Kate Winslet, Vin Diesel, Zoe Saldana
Режисьор
James Cameron
Сценарист
James Cameron
Снимки
New Zealand
Жанр
Екшън, Приключенски, Фантастика
Година
2022
Премиера в България
Държава
САЩ
2 373
Джейк и Нейтири живеят спокойно, след като успяха да отблъснат човешката раса, която искаше да колонизира планетата Пандора. След около 10 години се появява нов враг, целта на който не е по-различна - да експлоатира техните ресурси. Този път битака ще се води в дълбините на океана.

В продължението на Аватар, интервалът от време между първа и втората част се доближава до скока във времето на сюжета между двата филма. Джейк и Нейтири сега имат осемгодишна дъщеря.

След като повечето от враждебните хора бяха прогонени от планета Пандора, спокойствието на застрашените и почти колонизирани жители Na’vi се завръща. Джейк вече се е превърнал в един от тях и е посветен на задачата да опознае по-добре новия си дом с Нейтири, защото това е място, където винаги трябва да бъде нащрек, след като успя да отблъсне окупаторите. Не само тропическите гори крият изненади, но и  дълбините на океана на Пандора са напълно непознат за него терен.

Освен това, човешките нашественици не мислят да се откажат само защото са били победени. Сега се появява нов враг – генерал Ардмор. Той е ръководител на Администрацията за развитие на ресурсите, която експлоатира чужди планети и техните ценни ресурси.

Основният сюжет на втората част трябва да покаже повече подводни сцени, а снимките се правят едновременно с Аватар 3 (2022).

Още през 2006 г., три години преди излизането на филма, режисьорът Джеймс Камерън съобщи за надеждата си, да следват две продължения. След огромния успех на неговата научнофантастична продукция, което го направи фаворит в реализирани приходи от този жанр, тези надежди бяха потвърдени с Avatar 2 и Avatar 3 през 2013 г. През 2016 г. обявените продължения бяха разширени до 5-та част. Предстоящите снимки бяха планирани да бъдат в Нова Зеландия

Джеймс Камерън, който вече се беше впуснал в дълбините на океаните за своите документални филми „Духове от бездната (2003)” и „Пришълци от дълбините (2005)”, направи записи в най-дълбоката точка на Земята – Марианска падина, които използва за подводния свят на Пандора.

Аватар вече се смята за пионер за 3D-то, а Джеймс Камерън също искаше да продължи в същия дух с нова територия за продълженията. След като Питър Джаксън засне трите си филма “Властелинът на пръстените” с 48 кадъра в секунда вместо обичайните 24, през 2011 г., Джеймс Камерън обяви, че ще снима Avatar 2 до 60 кадъра в секунда, надявайки се това да бъде по-естествено и за по-добро 3D.

Обявеното завръщане на Сигурни Уивър и Стивън Ланг предизвика спекулации, защото героите и на двамата актьори бяха загинали в първата част.

Актьорски състав

 • Vin Diesel
  Vin Diesel
  Вин Дизел
 • Zoe Saldana
  Zoe Saldana
  Зоуи Салдана
 • Kate Winslet
  Kate Winslet
  Кейт Уинслет
Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички