Аквамен 2 и изгубеното кралство

Аватар 3 (2025)

Avatar 3
Актьори
Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Michelle Yeoh
Режисьор
James Cameron
Сценаристи
James Cameron, Rick Jaffa
Снимки
New Zealand
Жанр
Екшън, Приключенски, Фантастика
Година
2025
Премиера в България
Държава
САЩ
226
В Аватар 3 мирът на Джейк и Нейтири ще бъде прекъснат от нови огнени На’ви народи, които се отличават с войнствен характер.

В предна чат Джейк и Нейтири намериха нов дом в във водното царство на клана Меткайна. Но дори и тук техния мир няма да е вечен. Майлс е все още жив и може би иска да си отмъсти. В тази трета част ще видим нов огнен На’ви народ, който не е така добронамерени, колкото останалите жители на Пандора. Нейтири ще се сблъска с нови кланове в неизследваните територии на планетата. Историята следва събитията от втората част.

Аватар 3 е официално е обявен през октомври 2010 г, а по-късни започнаха да се появяват плакати едновременно с втората част. Природата на водата е първия филм, който в световен мащаб реализира 2.7 милиарда щатски долара. През 2012 г. режисьорът Джеймс Камерън за първи път споменава и за друго продължение – “Аватар 4”, което е потвърдено през 2013 г. През 2016 г. спомена, че се планира и Аватар 5, който ще бъде предистория.

Джеймс Камерън заедно с екип от творчески умове като Рик Джафа, Аманда Силвър, Джош Фридман и Шейн Салерно в продължението няколко месеца разработят сценария на продълженията, като сценария на третата част е повелена само на Рик Джафа и Аманда Силвър. През 2013 г. беше обявено, че писателят Стивън Гулд ще напише четири романа за съответните части.

Снимките на всички продължения са в Нова Зеландия – островът, който стана най-известен с блокбастъра Властелинът на пръстените. Беше споменато, че снимките на 2-ва и 3-та част ще се правят едновременно, при това с високоскоростна камера до 60 кадъра в секунда, което според Камерън е от съществено значение за новите продукции, защото киното е една от най-бързо развиващата се индустрия и при този бум на технологиите, който всички виждаме, несъмнени качеството на киното не трябва да изостава от съвременните тенденции. Киносалоните, които искат да се възползват от максимума, трябва да обновят технологиите си. Не на празно по време на пандемията, когато таблоидите гърмяха с убеждения, че е дошъл края на кино индустрията, в същото време кина по цял свят използваха това време, за да обновя не само техниката си, но и целия интериор, седалки инвестирайки в бъдещето. Наред с това се отвориха много нови кина по цял свят.

С участието на

 • Zoe Saldana
  Zoe Saldana
  Зоуи Салдана

Всички части

 1. Аватар 2: Природата на водата (2022)
  Аватар 2: Природата на водата (2022)
 2. Аватар 3 (2025)
  Аватар 3 (2025)