Кейт Уинслет

Kate Winslet
Кейт Уинслет
Дата на раждане
05 October 1975
Роден град
Рединг
Възраст
48
Националност
Англия
Богатство
$ 65 мил.
Височина
1.69
Първи филм
Shrinks (1991)
Най-добър филм
Разум и чувства
Най-лош филм
Пълен т*шак

Кейт Уинслет е не само изящна актриса с всички свои постижения, а тя наистина притежава токова редки качества зад естествената си красота. За разлика от другите актриси, тя не се изкушаваше да достигне статуса на знаменитост, въпреки че врата към него беше широко отворена. Вместо това отдели повече значение на работата, а не на престижа. Нещо повече, тя не се придържа към холивудските стандарти на външен вид, доказвайки на света, че това е нейната стойност, която има най-голямо значение като актриса.

Кейт е известна най-вече с ролята си на Роуз в епичния романс за корабокрушението на Титаник.  Много хора по света никога няма да могат да изтрият спомените си от нейното представяне като Хана Шмиц във филма, който спечели наградата Оскар, Четецът (2008). Една от най-популярните актриси в Холивуд постигна колосален успех за по-малко от десетилетие. Печели редица награди и получава отличия за големия си принос в световното кино. Тя е получила положителни отзиви от критиците и публиката от цял ​​свят. Някои от нейните запомнящи се филми включват Блясъкът на чистия ум (2004), Ваканцията (2006), Пътят към Невърленд (2004). Освен актьорската си кариера, тя също е постигнала международно признание със своя мецосопранов глас, който използва за филма в Коледна песен: Филмът (2001).

Въпреки че мнозина свързват актрисата с незабравимите ѝ роли, тя също беше в центъра на вниманието с връзките си с Джим Трийпълтън и Сам Мендес.