Кралството на планетата на маймуните

Титаник: 25 години (1997)

Titanic
Сблъсък със съдбата.
7.91.3 мил. гласа
Актьори
Leonardo DiCaprio, Billy Zane, Kate Winslet
Режисьор
James Cameron
Сценарист
James Cameron
Снимки
Titanic wreck, Titanic Canyon, North Atlantic, Atlantic Ocean
Жанр
Драма
Година
1997
Премиера в България
Държави
САЩ, Мексико
Продължителност
3 ч 14 мин
Трейлър на Титаник: 25 години (1997)
1 317
Абонирай се за YouTube канала ни
В Титаник се разгръщат три различни разказа, включително история на истинската любов, висшата класа и сляпата вяра в новите технологиите.

През 1912 г. по време на първото пътуване на Титаник през Атлантическия океан бедния художник Джак (Леонардо Ди Каприо) среща красивата, но нещастна пътничка от първа класа Роуз на борда на най-впечатляващия лайнер за своето време. Джак е спечелил билета си в хазартна игра, а каютата му не е особено удобна. Роуз е от другата страна – тя е недоволна от съдбата, защото е сгодена по финансови причини за мъж, който не обича. Тя пътува с майка си и арогантния си годеник. Джак вижда как Роуз се изкачва по парапета, за да се хвърли в океана и да избегне това, което ѝ предстои. След този момент между тях започва любовна история, която надхвърля границите на социалната класа. Роуз научава повече за живота на обикновените хора под палубата на Титаник и истинската същност на любовта. Младата жена вижда в Джак романтичен сърцеразбивач, създаден за нея, но любовта им е невъзможна заради социалната бариера, която ги разделя. Междувременно предполагаемо непотопяемият кораб се е насочил към айсберг.

Филмът съдържа три сюжетни линии: първата разказва за търсача на съкровища Брок, който търси диамантената огърлица “Сърцето на океана” в останките на някогашния най-голям кораб в света. Изследователският екип открива собственика на ценната огърлица Роуз. Нейната история е втората линия, в която разказва как се е влюбила в бедния художник. За жена от висшата класа подобна любов идва с безброй съпътстващи проблеми. Тази любовна история е третата сюжетна линия, която е история изпълнена с илюзии за величие и сляпа вяра в технологиите, която завършва с айсберг.

Джеймс Камерън пресъздава с точност потъването на прочутия океански лайнер, създавайки един от най-важните романтични епоси в киното на всички времена.

С участието на

  • Leonardo DiCaprio
    Leonardo DiCaprio
    Леонардо ди Каприо
  • Kate Winslet
    Kate Winslet
    Кейт Уинслет