Дедпул и Върколака

Бързи и яростни 10 (2023)

Fast X
Идва краят на пътя
5.7121 хил. гласа
Актьори
Vin Diesel, Jason Statham, Michelle Rodriguez
Режисьор
Louis Leterrier
Сценаристи
Dan Mazeau, Justin Lin
Снимки
Vila Real, Portugal
Жанр
Екшън, Криминален
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Китай
Продължителност
2 ч 21 мин
Бюджет
$340,000,000
Трейлър на Бързи и яростни 10 (2023)
40 116
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Бързи и яростни 10 (2023)
В десетата част от миналото на Доминик се появява кървав враг - Данте (Джейсън Момоа), с план да разпилее семейството му.

В продължение на много мисии и с невъзможни шансове Доминик и семейството му побеждават всеки враг, който им се изпречи на пътя. Сега се изправят срещу още по-смъртоносен – заплаха, която се появява от сенките на миналото, водена от кърваво отмъщение и която е решена да разбие на пух и прах Доминик и семейството му.

Доминик няма представа, че действията му преди години са оставили дълбоки белези върху могъщия Данте (Джейсън Момоа). В петата чат от 2011 г. те ликвидираха бразилския наркобарон Ернан Рейес, като обезглавиха империята му на моста в Рио Де Жанейро. Но те не са знаели, че има син – Данте, който е станал свидетел на всичко това. Той е прекарал последните 12 години в разработване на гениален план, с който да накара Дом да плати най-високата цена.

Заговорът на Данте и ответния удар, който нанася, ще разпръсни неговите врагове по цялото земно кълбо: от Лос Анджелис до катакомбите на Рим, от Бразилия до Лондон и от Португалия до Антарктида. За да победи, Доминик ще трябва да намери нови съюзници. Разгръща се отмъщение, което призовава на сцената всички членове на екипа, но също така и Декард (Джейсън Стейтъм), брат му Якоб (Джон Сина) и новодошлата Тес (Бри Ларсън). Те имат всичко необходимо да се защитят от врага и неговите съюзници, включително Шифър (Чарлийз Терон). Тъй като Дом не може да защити всички, а отмъстителният враг няма да се спре пред нищо, той е изправен пред най-трудния избор в живота си: кого да спаси? Макар и твърде късно става ясно, каква е истинската цел на Данте – 8-годишния син на Доминик.

Доминик отново повежда най-известния екип от състезатели в света в непосилна мисия на четири колела и не само. С 10-тата чат започва края на великата сага, която ще бъде изпълнена с още повече състезания, скорост и неудържим екшън в развръзката си. Това е десетата и не само предпоследна част от франчайза, но и част от големия финал, чиито кулминация е в Бързи и яростни 11.

Сред новите участници са Джейсън Момоа (Аквамен) и Бри Ларсън (Капитан Марвел).

Актьорски състав

 • Vin Diesel
  Vin Diesel
  Вин Дизел
 • Charlize Theron
  Charlize Theron
  Чарлийз Терон
 • Jason Momoa
  Jason Momoa
  Джейсън Момоа
 • Brie Larson
  Brie Larson
  Бри Ларсън
 • Jason Statham
  Jason Statham
  Джейсън Стейтъм

Всички части

 1. Бързи и яростни 7 (2015)
  Бързи и яростни 7 (2015)
 2. Бързи и яростни 8 (2017)
  Бързи и яростни 8 (2017)
 3. Бързи и яростни: Хобс и Шоу (2019)
  Бързи и яростни: Хобс и Шоу (2019)
 4. Бързи и яростни 9 (2021)
  Бързи и яростни 9 (2021)
 5. Бързи и яростни 10 (2023)
  Бързи и яростни 10 (2023)