Джейсън Момоа

Jason Momoa
Джейсън Момоа
Дата на раждане
01 August 1979
Роден град
Хонолулу, Хаваи, САЩ
Възраст
44
Националност
САЩ
Богатство
$ 14 мил.
Височина
1.93
Първи филм
Спасители на плажа (1989–2001)
Най-добър филм
Игра на тронове
Най-лош филм
Ваканцията на семейство Джонсън

Нови и очаквани филми

  1. Minecraft: Филмът (2025)

Джоузеф Джейсън Намакаеха Момоа е американски актьор и модел, който се прочу с дългогодишните си роли в телевизионните сериали Спасители на плажа и Старгейт Атлантис. Изпълнението му като Хал Дрого в хитовия сериал Игра на тронове, допълнително увеличи популярността му и издигна кариерата му в следващо ниво, привличайки вниманието на продуцентите и публиката.

Джейсън започва кариерата си като модел, преди да се впусне в актьорско майсторство. Той е открит от моден дизайнер, който го насърчава да се опита като модел. Поради добрия си външен вид и привлекателната физическа форма, бързо достига върха на кариерата си. Той е обявен за модел на годината на Хавай. Момоа мина по рампата на няколко престижни модни ревюта, преди да поеме актьорските роли.

През 1999 г. той взе главната роля в Спасители на плажа, която спечели, след като победи около 1000 други актьори, участвали в прослушването. След като сериала приключи през 2001 г., Момоа си взе почивка от работа, за да обиколи света. По това време той открива будизма, при пътуването си до Тибет. Участието му в Конан варваринът (2011), отвори врати за много филми, които го направиха зает с киното, изоставяйки модния свят на заден план.