Кралството на планетата на маймуните

Линейката (2022)

Ambulance
6.192 хил. гласа
Актьори
Jake Gyllenhaal, Eiza González, Yahya Abdul-Mateen II
Режисьор
Michael Bay
Сценаристи
Laurits Munch-Petersen, Chris Fedak
Жанр
Драма, Екшън, Трилър
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Япония
Продължителност
2 ч 16 мин
Трейлър на Линейката (2022)
3 203
Абонирай се за YouTube канала ни
Братята Уил и Дани (Джейк Джилънхол) се събират отново заради тежко болната си майка. Те се нуждаят от пари за лечение и не виждат друга възможност, освен банков обир. Обира не минава по план: те заграбват линейка с пациент в критично състояние, което усложнява бягството им.

Уил е в безнадеждна ситуация: за да плати животоспасяваща операция на тежко болната си съпруга се нуждае от финансова помощ. Отчаян, той се обръща към осиновения си брат Дани (Джейк Джилънхол), който преди години е започнал престъпна кариера. Дани го убеждава да предприемат рисково действие: планират да извършат банков обир, който ще им донесе 32 милиона долара.

Но обирът им не протича съвсем по план: един полицай е прострелян и тежко ранен. Точно в края, когато трябва да избягат, ситуацията се усложнява и остават без автомобил. Единствения вариант е да задигнат линейка и да вземат за заложница медицинската сестра Кам (Ейза Гонсалес), която трябва да поддържа живота на умиращия служител на реда. Дивото преследване по улиците на Лос Анджелис се превръща в истинска борба за оцеляване за всички, а полицията е винаги по петите им.

Римейк на едноименния датски психологически трилър от 2005 година, който е базиран на 3 основни критерия: филма се развива на едно място – в линейката; историята се развива в реално време и в линейката има само 4 героя.

С участието на

  • Jake Gyllenhaal
    Jake Gyllenhaal
    Джейк Джилънхол
  • Eiza González
    Eiza González
    Ейса Гонсалес