Дивото зове (2020)

Актьори
Harrison Ford, Bradley Whitford, Karen Gillan
Режисьор
Chris Sanders
Сценарист
Jack London, Michael Green
Снимки
Santa Clarita, California, USA
Жанр
Анимация, Приключенски
Година
2020
Премиера в България
Държава
САЩ
7
Адаптация на едноименния роман, в който опитомено куче е въвлечено в дивата природа на Аляска, където е принудено да се бори с тежките условия и отново да възвърне своите инстинкти за оцеляване.

През 1890-те години напрежението около златната треска в Америка се увеличава. Особено в района на Клондайк, в северозападната част на Канада, щастливите търсачи се радват на щедрата природа. Суровите условия на север правят кучета за впряг на шейна ценна стока. Затова кучето Бък е откраднато от дома му в Калифорния и продадено в Аляска. Тук то трябва да се бори всеки ден срещу природата, други кучета и неговите господари и след всеки изминал ден става все по-диво. Най-накрая, кучето отхвърля навиците от цивилизацията и започва да разчита на първородните си инстинкти за да се утвърди като лидер в дивата природа.

История и информация

Режисьора реши да използва подобен микс от анимирани кадри и снимки от истинската природа, който се използваше успешно в Книгата за джунглата.

Продукцията се основава на едноименния роман на американския писател Джек Лондон през 1903 година.

Въпреки че и двете произведения се развиват на границата между Аляска и Канада по време на златната треска, те описват съдбата на куче, което трябва да се научи отново на своите диви природни инстинкти.

В миналото филма е заснеман два пъти през 1972 г. и 1997 г.

Актьорски състав

  • Karen Gillan
    Karen Gillan
    Карън Гилън
  • Dan Stevens
    Dan Stevens
    Дан Стивънс