Аквамен 2 и изгубеното кралство

Дивото зове (2020)

The Call of the Wild
6.754 хил. гласа
Актьори
Harrison Ford, Cara Gee, Omar Sy
Режисьор
Chris Sanders
Сценаристи
Jack London, Michael Green
Снимки
Santa Clarita, California, USA
Жанр
Драма, Приключенски
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Канада
Продължителност
1 ч 40 мин
Трейлър на Дивото зове (2020)
7 547
Абонирай се за YouTube канала ни
Адаптация на едноименния роман, в който опитомено куче е въвлечено в дивата природа на Аляска, където е принудено да се бори с тежките условия и отново да възвърне своите инстинкти за оцеляване.

През 1860-те години напрежението около златната треска в Америка се увеличава. Особено в района на Клондайк, в северозападната част на Канада, щастливите търсачи се радват на щедрата природа. Суровите условия на север правят кучета за впряг на шейна ценна стока.

Бък е много специално куче, поради своята уникална порода. Историята му започва от ранчо в долината на Санта Клара, Калифорния, когато разглезеното домашно куче е откраднато и продадено в Аляска, противно на волята му. В суровата, широка и замръзваща среда Бък трябва да отхвърли всичко, на което някога са го възпитавали в ранчото. Тук трябва да се бори срещу суровата природата, да доминира над останалите опасни кучета и след всеки изминал ден става все по-див. Той се сприятелява със самотника Джон, с който потеглят на приключение в края на света. Най-накрая Бък отхвърля навиците от цивилизацията и започва да разчита на първичните си инстинкти за да се утвърди като лидер в дивата природа.

Режисьора реши да използва подобен микс от анимирани кадри и снимки от истинската природа, който се използваше успешно в Книгата за джунглата.

Продукцията се основава на едноименния роман на американския писател Джек Лондон през 1903 година. Въпреки че и двете произведения се развиват на границата между Аляска и Канада по време на златната треска, те описват съдбата на куче, което трябва да се научи отново на своите диви природни инстинкти.

В миналото филма е заснеман два пъти през 1972 г. и 1997 г.

С участието на

  • Karen Gillan
    Karen Gillan
    Карън Гилън
  • Dan Stevens
    Dan Stevens
    Дан Стивънс