Венъм (2018)

6.7305 030 votes
Актьори
Tom Hardy, Riz Ahmed, Michelle Williams
Режисьор
Ruben Fleischer
Сценарист
Scott Rosenberg, Jeff Pinkner
Жанр
Sci-Fi, Екшън, Ужаси
Година
2018
Премиера в България
Държава
Китай, САЩ
Продължителност
1 ч 52 мин
Трейлър на Венъм (2018)
9 815
Трейлър на Венъм (2018)
Журналиста Еди Брок разследва действията на един съмнителна компания. Когато посещава лабораториите им, той се заразява с извънземен вирус. Формата, която образуват двамата дава сила, извън границите на познатото.

Еди Брок е утвърден журналист и разумен репортер който разследва компания, наречена “Фондация Живот”, начело с Карлтън Дрейк, който извършва незаконни експерименти върху хора и провежда тестове, включващи извънземни и аморфни форми на живот, известни като симбиоти.

Еди се съмнява в машинации на ръководителя на мистериозната компания и въпреки предупрежденията на приятелката си Ан, решава да стигне до дъното на въпросите си. По време на посещение в централната част на лабораториите на Life Foundation, самия журналист влиза в контакт със симбиота, който се слива с него, получавайки се едно ново същество: Венъм, което притежава свръхчовешки сили. От този момент започват промени в тялото му, които той не разбира. Освен това чува някакъв вътрешен глас: гласът на Венъм, който му казва, какво трябва да прави.

Предистория

В Спайдермен 3, дълбините на вселената създава неприятна изненада на приятелски настроения супергерой. Докато едни приспособяват костюма си и му предават определен цвят, то лепкавият и черен като катран екстериор на Venom е жив организъм. Извънземния вирус живее в едно симбиозно съжителство с човешки домакин, чието тяло може да завземе.

След като Питър неволно имаше контакт с катраненоподобния симбиот, той показа негативните характеристики. С голямо усилие и благодарение на непоносимостта на Venom към звуковите вълни, Петър успява да се освободи от непознатия организъм. Но ситуацията не е същата с фотографът Еди Брок. Той става носител на черния чужденец, който му дава суперсили. Тези сили имат своя цена, защото Веном влияе върху личността на своя домакин. Той насърчава към насилие и безскрупулност. Нищо чудно, че фигурата в комиксите има своя произход като супер злодей, преди да се превърне в популярен антигерой.

Във филма ще се срещнем и с един от най-опасните врагове: Карнидж. Той е подобен вирус, като Венъм, но дава различни сили от неговите и тези на спайдърмен. Докато единия вирус, води до насилие, то втория дори до полуда

Актьорски състав

  • Michelle Williams
    Michelle Williams
    Мишел Уилямс
  • Tom Hardy
    Tom Hardy
    Том Харди