Дедпул и Върколака

Венъм (2018)

Venom
6.6528 хил. гласа
Актьори
Tom Hardy, Riz Ahmed, Michelle Williams
Режисьор
Ruben Fleischer
Сценаристи
Scott Rosenberg, Jeff Pinkner
Жанр
Sci-Fi, Екшън, Ужас
Година
2018
Премиера в България
Държави
Китай, САЩ
Продължителност
1 ч 52 мин
Трейлър на Венъм (2018)
11 305
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Венъм (2018)
Журналиста Еди Брок разследва действията на един съмнителна компания. Когато посещава лабораториите им, той се заразява с извънземен вирус. Формата, която образуват двамата дава сила, извън границите на познатото.

Еди Брок е утвърден журналист и разумен репортер който разследва компания, наречена “Фондация Живот”, начело с Карлтън Дрейк, който извършва незаконни експерименти върху хора и провежда тестове, включващи извънземни и аморфни форми на живот, известни като симбиоти.

Еди се съмнява в машинации на ръководителя на мистериозната компания и въпреки предупрежденията на приятелката си Ан, решава да стигне до дъното на въпросите си. По време на посещение в централната част на лабораториите на Life Foundation, самия журналист влиза в контакт със симбиота, който се слива с него, получавайки се едно ново същество: Венъм, което притежава свръхчовешки сили. От този момент започват промени в тялото му, които той не разбира. Освен това чува някакъв вътрешен глас: гласът на Венъм, който му казва, какво трябва да прави.

Предистория

В Спайдермен 3, дълбините на вселената създава неприятна изненада на приятелски настроения супергерой. Докато едни приспособяват костюма си и му предават определен цвят, то лепкавият и черен като катран екстериор на Venom е жив организъм. Извънземния вирус живее в едно симбиозно съжителство с човешки домакин, чието тяло може да завземе.

След като Питър неволно имаше контакт с катраненоподобния симбиот, той показа негативните характеристики. С голямо усилие и благодарение на непоносимостта на Venom към звуковите вълни, Петър успява да се освободи от непознатия организъм. Но ситуацията не е същата с фотографът Еди Брок. Той става носител на черния чужденец, който му дава суперсили. Тези сили имат своя цена, защото Веном влияе върху личността на своя домакин. Той насърчава към насилие и безскрупулност. Нищо чудно, че фигурата в комиксите има своя произход като супер злодей, преди да се превърне в популярен антигерой.

Във филма ще се срещнем и с един от най-опасните врагове: Карнидж. Той е подобен вирус, като Венъм, но дава различни сили от неговите и тези на спайдърмен. Докато единия вирус, води до насилие, то втория дори до полуда

С участието на

 • Michelle Williams
  Michelle Williams
  Мишел Уилямс
 • Tom Hardy
  Tom Hardy
  Том Харди

Всички части

 1. Венъм (2018)
  Венъм (2018)
 2. Венъм 2: Време е за Карнидж (2021)
  Венъм 2: Време е за Карнидж (2021)
 3. Венъм 3: Последният танц (2024)
  Венъм 3: Последният танц (2024)