Том Харди

Tom Hardy
Том Харди
Дата на раждане
15 September 1977
Роден град
Хамърсмит, Лондон
Възраст
46
Националност
Англия
Богатство
$ 45 мил.
Височина
1.75
Първи филм
Band of Brothers (2001)
Най-добър филм
Генезис (2010)
Най-лош филм
Шпионски свалки (2012)

Нови и очаквани филми

  1. Моторджии (2023)
  2. Венъм 3: Последният танц (2024)

Роден в творческо семейство и израснал в бохемски квартал на Лондон, въпреки таланта и помощта на родителите, по пътя към успеха Том среща редица проблеми с алкохол, наркотици, падения и възходи с много мимолетни романси.

 

 

Ранна възраст

Едуард Томас Харди е роден в Лондон на 15 септември 1977 г., единственото дете в католическото семейство на Ан Харди и Едуард Харди. Семейството се премества в East Sheen, уютен бохемски квартал на Лондон близо до Темза – любимото място на творческия елит, писатели и актьори. Родителите му не избират случайно това място: Ан е актриса, а Едуард пише сценарии за комедии и реклами. Никак не е случайно, че Том проявява интерес към актьорството още като дете. Момчето израства в творческа среда и посещава театрални курсове през ученическите години. Като единствено дете родителите му хвърлят цялата си любов и грижа към нето, като на първо място планират да дадат на сина си най-доброто образование. Това обаче не е лесно за човек, който не иска да учи. Още на 13 години той опитва алкохола, а по-късно наркотиците. За лошото си поведение е изгонен от престижното училище. На 19 години печели конкурс и подписва договор с модна агенция, но и в нея не успява да се задържи дълго. Причината отново са наркотиците. Известно време учи в театрално училище, но и то приключва като всичко преди това. Той продължава театралното си образование в училище за драматичен театър в Лондон, където се преподава по метода на Станиславски.

 

Личен живот

Том Харди е от хората, които искат да опитат всичко от живота. Докато учи в Лондон, той е в отношения със Sarah Ward. Тяхната връзка прераства до сватба. След около 5 години Сара го напуска, когато научава, че Том е в рехабилитационен център за лечение от наркомания. Известно време има връзката с актрисата Linda Park. Когато се разделят, той започна отношения с актрисата Rachael Speed. Двойката има син, но до сватбена церемония така и не се стига. На снимачната площадка на сериала Wuthering Heights (2009), той се запознава с Charlotte Riley, с която започва връзка. През 2010 г. тя става негова съпруга, а през 2015 г. се ражда синът им.

Известно е, че актьора много обича кучетата. През 2015 г. заедно с кучето си участва в кампания на PETA – организация за защита на животните.