Дедпул и Върколака

Черния Адам (2022)

Black Adam
6.2277 хил. гласа
Актьори
Dwayne Johnson, Pierce Brosnan, Aldis Hodge
Режисьор
Jaume Collet-Serra
Сценаристи
Adam Sztykiel, Sohrab Noshirvani
Снимки
Atlanta, Georgia, USA
Жанр
Sci-Fi, Екшън
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Канада, Нова Зеландия, Унгария
Продължителност
2 ч 05 мин
Трейлър на Черния Адам (2022)
22 753
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Черния Адам (2022)
Трейлър на Черния Адам (2022)
Дуейн Джонсън влиза в ролята на Black Adam - супергерой с хилядолетна история, който е до такава степен обсебен от идеята за служи на благото на човечеството, че се намира на границата на доброто и злото.

Истинското му име е Teth-Adam, а историята му започва преди 5000 години в Египед, когато магьосникът Шазам го избира за спасител на египетската цивилизация. Предоставя му специални сили, с които да освободи родината си от тираните и диктатурата. Той се превръща в герой, но силата му покварява идеалите и желанията. С названието Черния Адам, той е заточен от Шазам. Когато най-накрая успява да избяга от тъмницата, той иска само едно: да си отмъсти. Озовавайки се в съвременния свят, много неща са се променили. Неутолимото му желание за отмъщение го подтиква към жестокости, което не може дълго време да остане скрито от обществото. Многократно е бил враг на хората, поради което смята, че трябва да ръководи човечеството и всяко действие, което приеме за необходимо за благото му. Той се противопоставя дори на Американското общество на справедливостта (Justice Society of America), което се състои от променящия си ръста Atom Smasher, крилатия Хоукман, могъщия магьосник Фейт, контролиращата времето Циклон. Ще успеят ли да го научат да бъде повече герой отколкото злодей, който налага волята си със сила? Времето изтича и сила по-голяма от самия Черния Адам се превръща в най-голямата заплаха.

Първоначално Черният Адам беше планиран да се появи в Шазам (2019), но по-късно беше решено създаването на самостоятелен филм, преди появата му в Шазам 2: Яростта на боговете (2023).

През януари 2017 г. беше потвърдено, че Джонсън ще влезе в ролята на патриотичен антигерой, базиран на по-новите комикси на Джеф Джонс.

С участието на

  • Dwayne Johnson
    Dwayne Johnson
    Дуейн Джонсън (Скалата)