Кралството на планетата на маймуните

Пингвинът Сериал (2024)

The Penguin
Сезон 1
8 епизода
Актьори
Colin Farrell, Rhenzy Feliz, Cristin Milioti
Сценарист
Lauren LeFranc
Снимки
Los Angeles, California, USA
Жанр
Драма, Криминален, Фантастика
Година
Премиера в България
2024
Държава
САЩ
Трейлър на Пингвинът Сериал (2024)
51
Абонирай се за YouTube канала ни
Историята на Пингвинът преди да се превърне в крупен магнат от Готън Сити, замесен в подземния свят на престъпността и корупцията.

След смъртта на гангстерския бос Кармин Фалконе в Готъм Сити се създава огромен вакуум във властта. Бившият заместник на Фалконе и обезобразен престъпник Осуалд Кобълпот (Колин Фарел) прави всичко възможно, да заеме неговото място и под лика на страховития Пингвин да стане лидер на подземния свят в Готъм. По пътя към целите си Пингвинът се сблъсква с множество препятствия. Самата София Фалконе иска да продължи наследството на мъртвия си баща и да поеме контрола над неговата престъпна мрежа.

Предстоящ самостоятелен сериал и предистория на  франчайза на DC Comics Батман. Сериалът разказва историята на легендарния злодей и заклет враг на Тъмния рицар, Пингвина. С участието на Колин Фарел, сериалът се фокусира върху историята на антигероя в годините преди да се превърне в престъпника, който всички познаваме. Докато все още помага на дамата мафиот София Фалконе, той все още не се приема като престъпник, въпреки че показва жестокия си и импулсивен характер пред всеки, който се изпречи на сенчестите му планове. Познат още като Осуалд ​Честърфийлд Кобълпот, Пингвинът е високопоставен мафиотски бос и един от основните врагове на Батман. Той ще бъде изигран от Колин Фарел в дните, в които взе още не се е превърнал в престъпен бос и все още не е получил прозвището Пингвина.

Сериалът не е част от DC Вселената.

Снимките официално започват на 1 март 2023 г. в Ню Йорк. Поради стачките в Холивуд на профсъюзите на сценаристите и актьорите снимките са прекратени юни 2023 г. и възобновени ноември 2023 г.

С участието на

  • Colin Farrell
    Colin Farrell
    Колин Фарел