Дедпул и Върколака

Жокера 2: Лудост за двама (2024)

Joker: Folie à Deux
Актьори
Zazie Beetz, Lady Gaga, Joaquin Phoenix
Режисьор
Todd Phillips
Сценаристи
Scott Silver, Todd Phillips
Снимки
Los Angeles, California, USA
Жанр
Драма, Криминален
Година
Премиера в България
Държава
САЩ
Трейлър на Жокера 2: Лудост за двама (2024)
778
Абонирай се за YouTube канала ни
След успеха на филма през 2019 г. следва "Жокера 2: Лудост за двама", което отново ще се фокусира около принца на клоуните.

След като Артър Флек се проваля като клоун и стендъп комик, психическото му здраве се влошава до такава степен, че се озовава в психиатрично отделение, защото извършва кърваво престъпление пред камера. в началото на 80-те години на миналия век престъпникът не остава дълго сам там: Харлийн Куинзел (Лейди Гага), която също е затворена там, започва да се интересува от “Жокера” и заедно романтичната им връзка се превръща в сериозна заплаха за цялото им обкръжение.

Филмът се фокусира върху приключенията на психопата Артър Флек, който ще бъде представен като една нова версия на емблематичния враг на Батман. Артър е актьор с големи психически проблеми, които му пречат да се адаптира в обществото. В края на първия се озовава в психиатричната клиника Готъм Сити. Тук се запознава с психиатърката Харлийн Куинзел (Лейди Гага). Парадоксално, вместо тя да помогне на пациента, неговото влияние надделява и в крайна сметка тя се превръща в Харли Куин – познатата героиня с етерична усмивка, в която Марго Роби се въплъти перфектно.

Продължение на филма от 2019 г., режисирано от Тод Филипс, който отново се завръща зад камерата.  Жокера 2 е замислен като самостоятелен филм, независим от останалите филми на DC.  След огромния успех на световния боксофис от над 1 милиард долара продължението отново не поръчано от Warner Bros.

По времена снимките Лейди Гага използва метода на актьорското майсторство, при който не напуска ролята си и настоява на снимачната площадка да я наричат Лий.

Заглавите Folie À Deux е термин, който засяга общо психично разстройство, което засяга давам или повече близки лица, които развиват сходни психични проблеми.

Продължението на Жокера е изпълнено като мюзикъл, заради танците в първата част, а не по-малко значение има участието на Лейди Гага.

Всички части

  1. Жокера (2019)
    Жокера (2019)
  2. Жокера 2: Лудост за двама (2024)
    Жокера 2: Лудост за двама (2024)