Жокера (2019)

Актьори
Zazie Beetz, Robert De Niro, Joaquin Phoenix
Режисьор
Todd Phillips
Сценарист
Scott Silver, Todd Phillips
Жанр
Криминален
Година
2019
Премиера в България
Държава
САЩ, Канада
Продължителност
2 ч 02 мин
Трейлър на Жокера (2019)
547
Филм за злодея Жокера, който показва живота му, преди да се срещне с Батман. Жокерът беше комик, който не се надяваше за успех...

Град Готъм през 1981 г .: Артър се сблъсква с неуспеха си като комик. Неуспехите в живота му се трупат, а психичното му заболяване поставя препятствия на пътя му. Съсипан, но винаги засмян, постепенно се превръща в легендарния враг на Черния рицар: така започва историята на тяхното съперничество.

Когато Уорнър през август 2017 обяви, че планират собствен филм за Жокера, изненадата бе голяма. Като един от кандидатите за продуцент, който трябва да създаде мрачната оригинална история бе Мартин Скорсезе (сериала Gotham). По-голямата изненада бе, че филма ще бъде режисиран от Тод Филипс, който преди това е бил свързван винаги с комедии. Най-голямата изненада обаче беше, че Жокерът няма да бъде част от DCEU и няма да бъде въплътен от Джаред Лето!

В киното историята на злодея започна с Джак Никълсън, който се появи в Батман на Тим Бъртън, луд злодей, винаги засмян. Първата му изява в комикс формат е през 1940 г.

Кинематографичната история на Жокера започна с Джак Никълсън във Batman (1989) на Тим Бъртън, където беше непрекъснато усмихнат благороден злодей. Хийт Леджър добави още една емблематична интерпретация към своя шеговит антигерой в Черният рицар.

С участието на

  • Robert De Niro
    Robert De Niro
    Робърт Де Ниро