Колин Фарел

Colin Farrell
Колин Фарел
Дата на раждане
31 May 1976
Роден град
Castleknock
Възраст
47
Националност
Ирландия
Богатство
$ 80 мил.
Височина
1.78
Първи филм
Frankie Starlight (1995)
Най-добър филм
Лудо сърце
Най-лош филм
Американски бандити

Нови и очаквани филми

  1. Шугар (2024)
  2. Пингвинът Сериал (2024)

Похвален като най-добрият актьор на своето поколение от Ал Пачино, Колин Джеймс Фарел несъмнено притежава качествата, които го правят достоен за признанието от такъв велик актьор. От бреговете на Ирландия до Холивуд пътуването на актьора към славата отнема само 5 години. Той изгради своята кариера без сътрудничеството на нито един известен актьор или режисьор, което показва неговия потенциал и талант.

 

Биография и ранна възраст

Колин Джеймс Фарел е роден в Дъблин, Ирландия на 31 май 1976 г. в семейството на Рита и Имън Фарел. След раждането на детето, родителите се преместват в покрайнините на ирландската столица. Баща му е бивш футболист във ФК Шамрок Роувърс, който е собственик на ресторант, а след това магазин за здравословни храни. Чичо му също играл в клуба. Има брат и две сестри. Брат му Еймон е хореограф и ръководител в училище за актьорско майсторство, по-голямата сестра Катрин е актриса, а Клаудийн е личен асистент на Колин до 2005 г.

След завършване на училището, постъпва в католически колеж. В опит да даде артистично образование на сина си, майка му го записва на курс по танци. Междувременно преследва мечтата да стане футболист като баща си, но в тийнейджърските си години открива, че истинската му страст е актьорското. В продължение на 8 месеца е танцьор в група, която демонстрира кънтри танци в ирландските клубове. Той преминава през неуспешно прослушване за ирландската музикална група Boyzone.

Колин се премества в Австралия с двама приятели, където работят различни длъжности в ресторанти и вериги за хранене. Присъединява се към трупа и тук е неговото първо театрално преживяване, участвайки с малка роля в аматьорско шоу на живо.

Колин е вдъхновен от изпълнението на Хенри Томас в Извънземното (1982) и иска да опита да играе. Насърчен от брат си, той започва да посещава школа по актьорско майсторство в Дъблин, в която брат му е ръководител и е плати обучението му. Въпреки това той отпада от курса, започва участие в сериала Ballykissangel.

 

Личен живот

Колоритния начин на живот на Колин Фарел и склонността му да изгражда връзка едновременно с няколко жени, му спечели титлата донжуана на Холивуд. Той се срещаше с актрисата Амелия Уорнър. През 2001 г. двойката отпразнува сватбата си на полинезийските острови. В отговор на спекулациите, че са женени, Колин заяви, че церемонията е лична и нямат брак. След това в продължение на една година се среща с писателката Ема Форест. Той имаше връзка с певицата Бритни Спиърс, Анджелина Джоли и Деми Мур и още много други. През 2005 г. след снимките на филма Маями Вайс, той влиза в рехабилитационен център поради злоупотреба от наркотици и алкохол, а април 2018 г. влиза в клиника за лечение от зависимост.

Той има син на име Джеймс Фарел, роден през 2003 г. от връзката си с модела Ким Борденейв и втори син Хенри Фарел, роден през 2009 г. от връзката му с Alicja Bachleda.