Кунг-фу панда 4

Силоз (2023)

Silo
Истината ще изплува
8.1112 хил. гласа
Сезон 1
10 епизода
Актьори
Rebecca Ferguson, Tim Robbins, Common
Сценарист
Hugh Howey
Жанр
Sci-Fi, Драма
Година
Премиера
Държава
САЩ
Трейлър на Силоз (2023)
3 296
Абонирай се за YouTube канала ни
В бъдещето атмосферата е токсична, а малкото оцелели живеят в бункер километри под земята, наречен силоза.

Светът, какъвто го познаваме, вече не съществува. В едно антиутопично бъдеще атмосферата на Земята е толкова токсична, че никой не може да живее на повърхността. В продължение на векове последните 10 000 души живеят в 144-етажен бункер, който наричат силоза. Той се намира на повече от километър под земята, за да избегнат контакт с токсично вещество, което е убило останалата част от населението. Животът в съоръжението е труден, защото се управляват с желязна ръка. Той се управлява от тайни сили, които са установили строги правила и разпоредби, за да гарантират оцеляването на човечеството. Никой от оцелелите не знае защо и кой е построил силозът, а тези, които са се опитали да разберат, са понесли ужасни последствия. Определени сили правят всичко възможно, за да запазят тайните на подземното съоръжение и мира. Всеки, който се бунтува срещу властта или задава твърде много въпроси, трябва да очаква смъртоносни последствия.

Някои хора обаче мечтаят за живот навън. Джулиет (Ребека Фъргюсън) е инженер и няма да се успокои, докато не намери отговорите на въпроса за убийството на един от близките си, което я забърква във все повече проблеми. Тя не може повече да се подчинява на режима, тъй като прави открития, които поставят под въпрос всичко, което знае за външния свят. Търсенето на отговори я отвежда през тайни проходи все по-надълбоко в съоръжението в зони с ограничен достъп, разкривайки тайни, които могат да променят бъдещето на хората. Скоро тя трябва да се справи с противници, които се опитват да скрият истината по всякакъв начин.

Научно-фантастичният сериал е адаптация на романите Silo (на български романа е преведен като Тел) на Хю Хауи, който се състои от трите тома Silo, Level и Exit. Първоначално поредицата започва като новели, които по-късно са публикувани заедно в първия роман. Първият сезон на сериала е базиран на първия роман.

С участието на

  • Rebecca Ferguson
    Rebecca Ferguson
    Ребека Фъргюсън