Ребека Фъргюсън
Rebecca Ferguson
Дата на раждане
19 Октомври 1983
Роден град
Стокхолм, Швеция
Възраст
35
Националност
Швеция
Богатство
$ 6 мил.
Височина
1.65
Първи филм
Nya tider
Най-добър филм
Мисия невъзможна
Най-лош филм
Drowning Ghost (2004)

Ребека Фъргюсън е шведска актриса, родена и израснала в столичния квартал Васастан. От 13-годишна възраст тя работи като модел в списания и в телевизионни реклами за грим, дрехи и бижута. Като студентка посещава Музикалното училище на Адолф Фредрик в Стокхолм, което завършва през 1999 г. Преподава аржентинско танго в местна танцова компания. Тя също работи като модел за многобройни марки и компании. 

За първи път изпъква с ролята си на Анна в сериала Nya tider. След този успех, тя има син и се премества с приятеля си в Симрисхамн, южния бряг на Швеция. Там е ръководи аржентинско танцово студио и работи по няколко кратки филмови проекти.

След това придобива слава с портрета си на Елизабет Уудвил в драматичната поредица Бялата кралица, която ѝ е спечелила номинация за “Златен глобус” за най-добро представяне на актриса в минисериал / филм, направен за телевизия. Също така е известна и с ролята като Илса в Mission: Impossible – Rogue Nation (2015). 

На големия екран, Ребека е известна с участието си в двете части на Мисия невъзможна престъпна нация и разпад, Признак на живот и Най-великия шоумен.

 

Семейство и взаимоотношения

  • Майка: Розмари Фъргюсън
  • Бивш съпруг: Людвиг Халберг (Ludwig Hallberg)

 

Интересни факти

  • Самия Том Круз я избра за  Мисия невъзможна: престъпна нация, след като я видял в сериала Бялата кралица (2013).
  • Тя изпълнява сама каскадите си в Мисия невъзможна