Ребека Фъргюсън

Rebecca Ferguson
Ребека Фъргюсън
Дата на раждане
19 October 1983
Роден град
Стокхолм, Швеция
Възраст
40
Националност
Швеция
Богатство
$ 6 мил.
Височина
1.65
Първи филм
Nya tider
Най-добър филм
Мисия невъзможна
Най-лош филм
Drowning Ghost (2004)

Нови и очаквани филми

  1. Дюн 2 (Част втора 2024)
  2. Мисията невъзможна 8: Пълна разплата - част втора (2025)

Ребека Луиза Фъргюсън Сундстрьом е шведска актриса, родена и израснала в Стокхолм. Нейната майка е англичанка, която се е преместила в Швеция, когато е била на 25 години. В новата страна среща бъдещия си мъж, но когато Ребека е още малка те се развеждат. От 13-годишна възраст  работи като модел в местните списания и телевизии за реклама на дрехи, грим, бижута. Тя се интересува от музика и като студентка посещава музикалното училище Адолф Фредрик в Стокхолм, което завършва през 1999 г.

18-годишната шведска актриса живее от година в Маями, участва във филми и се учи на сърф и гмуркане. На следващата година тя се заема сериозно с изучаването на история и религия, което нейно хоби ѝ помага за да участва в исторически проект. За първи път се появява на екрана с ролята си на Анна в шведския сериала Nya tider. Тъй като актрисата постигна успех в шведската телевизия, тя решава да обърне повече внимание на личния си живот: заедно с приятеля си се премества в Симрисхамн, южния бряг на Швеция. Тук се посвещава на сина си и започва да работи като преподавател на танго в танцово студио, както и се появява в късометражни филми.

Тя придобива слава в киното с портрета си на Елизабет Уудвил в драматичната поредица Бялата кралица, който ѝ спечелва номинация Златен глобус. На големия екран е известна с участието си в двете части на Мисия невъзможна престъпна нация и разпад и Признак на живот. Самия Том Круз я избра за Мисия невъзможна, след като я вижда в сериала Бялата кралица (2013). Тя изпълнява сама каскадите си в Мисия невъзможна.