Дедпул и Върколака

Сбогом, Джони (2020)

Goodbye, Johnny
Злото ще спаси света, за да те притежава
7.49 гласа
Актьори
Християна Стоименова, Деян Георгиев, Георги Керменски
Режисьор
Константин Буров
Сценарист
Марин Дамянов
Жанр
Драма
Година
Премиера в България
Държава
Продължителност
1 ч 28 мин
Трейлър на Сбогом, Джони (2020)
388
Абонирай се за YouTube канала ни
За да се измъкни от затвора, Кранки инсценира самоубийство, продавайки се на съмнителна личност, която ще го използва завинаги.

Историята се развива в България, страна белязана от бедност, която от своя страна носи несъмнено редица социални проблеми: престъпност, беззаконие, кражби и ражда всякакви сенчести личност или казано с жаргон – всякакви откачалки. За главния герой Кранки трудно би било да се каже, че има щастлив живот. Съдбата му предопределя път, който никой не би избрал. Хванат в капана на кризисната реалност, единствено борбата го кара да се чувства жив. Дали поради грешна стъпка или въпрос на патова ситуация, той ще влезе в затвора, а затворите по тези ширини никой не излиза психически здрав. Митовете и легендите, които се носят, не звучат приятно за разказване, но всеки сам може да се досети за тях. За щастие Кранки намира спасение в Джони, който му обещава футуристично спасение, като инсценират самоубийството му. Като че ли Кранки няма друг избор, приема и за добро или лошо, всичко това се случва. След един ден Кранки вече не съществува, но е жив. Без да е предвидил последствията, трябва да живее като фантом: човек без личност, име, история и всичко това може би щеше да е прекрасно преди няколко столетия, но в сърмения свят това си е чисто самоубийство. Освен че се превръща в роб на Джони, все едно си е продал душата на него, както са направили много други.

Това е българския вариант на Дух в броня, със същата идея, но не е фантастика. Засегнати са не конкретно бедността, а по-скоро погрешните модели на подражание, липсата на посока, като например загуба на духовния живот. Според режисьора всеки от нас е поставен пред този избор, между доброто и злото, защото това е избора на цивилизацията.