Убийците на цветната луна

Майка (2022)

7.4154 гласа
Актьори
Дария Симеонова, Дария Димитрова, Leon Lucev
Режисьор
Зорница София
Сценарист
Зорница София
Снимки
България
Жанр
Драма
Година
Премиера в България
Държави
България, Хърватска, Германия, Полша
Продължителност
1 ч 57 мин
Трейлър на Майка (2022)
4 049
Абонирай се за YouTube канала ни
Елена не може да има деца, което я тласка към идеята да основе сиропиталище. Тя се превръща в друг тип родител, постигайки и невъзможното, да избяга от съдбата си.

Дария Симеонова влиза в ролята на Елена Панайотова, която е реално съществуваща жена, но по-голямата част от филма е художествена измислица, а филмът не се стреми да изобрази конкретно нейния образ. Лентата илюстрира само парченце от нейния живот.

Елена е театрален режисьор, която установявала, че не може да има дете. Тя създава специална театрална програма за сираци и основава приют за деца в неравностойно положение. Използвайки театралното изкуство, иска да ги окуражи за по-добър живот. Намира спонсор, който иска от нея, да възобнови работата си в Кения, където има много повече деца сираци. Елена се бори с мисълта, че не може да има деца и да бъде майка, докато в същото време изпълнява ролята на такава. Травмата дава сили на Елена, да прави това, което при други обстоятелства – ако имаше дете, не би предприела. Тя се превръща в друг тип родител, постигайки и невъзможното, да избяга от съдбата си. Това е филм за всички родители, а не конкретно за майките.