Лятното приключение на Лука
Dune

Дюн (2021)

Актьори
Zendaya, Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson
Режисьор
Denis Villeneuve
Сценарист
Jon Spaihts, Frank Herbert
Снимки
Origo Film Studios, Budapest, Hungary
Жанр
Sci-Fi, Драма, Приключенски
Година
2021
Премиера в България
Държава
САЩ, Унгария, Канада
Трейлър на Дюн (2021)
1 050
Абонирай се за YouTube канала ни
В бъдещето, когато хората се намират на различни планети, властта продължава да е една и да управлява всички тях по несправедлив начин. За да донесе свобода и справедливост, Пол трябва да намери ресурс, който може да отключи най-големия потенциал на човечеството.

В далечното бъдеще хората наскоро се отдалечиха от корените си и са разпръснати из цялата вселена. Много планети осигуриха нов дом за човешката раса. Въпреки това властта се крие в няколко благородни къщи, които в никакъв случай не искат да загубят своето влияние. По-специално между Atreides, Harkonnen и Corrino има непримирима конкуренция.

Решаваща роля играе един рядък и ценен ресурс Спайс, който дава възможност на хората да развиват неописуемо своите умствени способности. Единственото място, където съществува Спайс, е пустинната планета Арракис. Там жителите живеят при неблагоприятни условия и редовно се сблъскват с появата на огромни пясъчни червеи. Младият Пол за да осигури бъдещето на семейството и своя народ, се насочва към Арракис. Тук жителите от дълго време таят надежда, да дойде някой, който да има силата да ги освободи от ежедневните страдания и в новодошлия Пол виждат това лице. Междувременно, злите сили на управлението се намесват в конфликта за този ресурс. Предстои битка, в която ще оцелеят само тези, които могат да преодолеят страха си.

През годините имаше многобройни опити за създаване на филми по романа на Франк Хърбърт от 1965 г., като най-популярна версията е Dune (1984). Paramount Pictures правеше дългогодишни планове за римейк, които обаче бяха отложени.

Актьорски състав

 • Josh Brolin
  Josh Brolin
  Джош Бролин
 • Jason Momoa
  Jason Momoa
  Джейсън Момоа
 • Dave Bautista
  Dave Bautista
  Дейв Батиста
 • Rebecca Ferguson
  Rebecca Ferguson
  Ребека Фъргюсън
Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички