Круд 2: Нова епоха
Dune

Дюн (2021)

Актьори
Zendaya, Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson
Режисьор
Denis Villeneuve
Сценарист
Jon Spaihts, Frank Herbert
Снимки
Origo Film Studios, Budapest, Hungary
Жанр
Sci-Fi, Драма, Приключенски
Година
2021
Премиера в България
Държава
САЩ, Унгария, Канада
Трейлър на Дюн (2021)
1 304
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Дюн (2021)
В бъдещето, когато хората се намират на различни планети, властта продължава да е една и да управлява всички тях по несправедлив начин. За да донесе свобода и справедливост, Пол трябва да намери ресурс, който може да отключи най-големия потенциал на човечеството.

В далечното бъдеще хората се отдалечиха от родната си планета и са разпръснати из цялата вселена. Много планети осигуриха нов дом за човешката раса. Въпреки това властта се намира измежду няколко благородни семейства, които в никакъв случай не искат да загубят своето влияние. Те се борят за планетата Аракис, известна още като Дюн, защото тя е единственото място, където може да се намери подправката – най-желаното и ценно вещество във Вселената. С този ценен ресурс междугалактическото пътуване ще бъде възможно. Поради неговата рядкост се предполага, че който успее да поеме контрол над производството ѝ, ще управлява съдбата не само на империята, но и на цялото човечество.

Пол се премества на тази планетата заедно с баща си херцог Лето, майка си лейди Джесика и цялото семейство Атреидес. Те искат да открият ценния ресурс, което няма да е лесно, защото жителите на тази планета живеят при неблагоприятни условия и редовно се сблъскват с появата на огромни пясъчни червеи. Междувременно, злите сили на управлението се намесват в конфликта за ресурса. Оказва се, че пътуването до тази планета е капан, който е заложен от барон Владимир Харконен. Павел и майка му са принудено да избягат в безкрайните пустини на Дюн, където срещат номадски народ, който чака пристигането на пророкуван спасител. Жителите от дълго време таят надежда, да дойде някой, който да има силата да ги освободи от ежедневните страдания и в новодошлия Пол виждат това лице. Предстои битка за ценния ресурс, в която ще оцелеят само тези, които могат да преодолеят страха си.

През годините имаше многобройни опити за създаване на филми по романа на Франк Хърбърт от 1965 г., като най-популярната версията е Dune (1984). Paramount Pictures правеше дългогодишни планове за римейк, които обаче бяха отложени.

Актьорски състав

 • Josh Brolin
  Josh Brolin
  Джош Бролин
 • Jason Momoa
  Jason Momoa
  Джейсън Момоа
 • Dave Bautista
  Dave Bautista
  Дейв Батиста
 • Rebecca Ferguson
  Rebecca Ferguson
  Ребека Фъргюсън
Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички