Кралството на планетата на маймуните

Крийд 3 (2023)

Creed III
Не можеш да избягаш от миналото си
6.792 хил. гласа
Актьори
Tessa Thompson, Michael B. Jordan, Jonathan Majors
Режисьор
Michael B. Jordan
Сценаристи
Zach Baylin, Keenan Coogler
Снимки
Atlanta, Georgia, USA
Жанр
Драма
Година
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
1 ч 56 мин
Трейлър на Крийд 3 (2023)
14 938
Абонирай се за YouTube канала ни
В третата част Крийд ще трябва да се изправи срещу стар приятел, който винаги е бил по-добрия, но е нямал шанса да го докаже.

С победата си над Иван Виктор, Адонис Крийд най-накрая си осигурява място на върха в бокса. Роки (Силвестър Сталоун) се оттегля от играта, така че Адонис ще трябва да се адаптира без него. Достигнал върха на кариерата си, няма какво повече да доказва. Превърнал се в боксов идол, той се опитва да съчетае спорта с отговорностите си на семеен мъж.

Но миналото му не дава покой и една сянка от младостта на Адонис се надига, поставяйки бившия световен шампион пред нови предизвикателства. Това, което не е подозирал, е че следващият му противник е неговия стар приятел Деймън (Джонатан Майорс), с когото някога са били като братя и който току-що е излязъл от затвора. Самият той е бил талантливо дете с обещаваща кариера, но животът му излиза извън контрол, когато попада в затвора за много дълъг период от време и двамата губят връзка. Докато Крийд живее като в сън, то Деймън, който винаги е бил по-добрия, е гледал животът му от килията. Сега той иска да се завърне на ринга и да се докаже в битка срещу Адонис.

Някогашните приятели се превръщат в ожесточени противници. Деймън е решен да вземем това, което му принадлежи и за което през цялото време в затвор е тренирал. Но дали е така, когато омразата му към света става по-голяма? Няма ли да го погуби? И за двамата двубоят е нещо повече от спортен сблъсък. По-скоро става дума за уреждане на стари сметки. Докато Деймън няма какво да губи и може да размахва юмруци, Адонис залага на нещо повече – на семейството и цялото си бъдеще.

Крийд 3 е деветият филм от поредицата Роки. Това е и първият филм, в който Роки Балбоа не се появява и което Силвестър Сталоун оправдава с думите, че историята на Роки е разказана, а сега продължава историята на Адонис Крийд.

Майкъл Б. Джордан прави режисьорския си дебют. Това го поставя в положението на Силвестър Сталоун, който бил режисьор и главен актьор на Роки 2, 3, 4 и 6.

Снимките са направени в Атланта, Джорджия в началото на 2022 г.

С участието на

 • Michael B. Jordan
  Michael B. Jordan
  Майкъл Б. Джордан
 • Tessa Thompson
  Tessa Thompson
  Теса Томпсън

Всички части

 1. Крийд: Сърце на шампион (2015)
  Крийд: Сърце на шампион (2015)
 2. Крийд 2 (2018)
  Крийд 2 (2018)
 3. Крийд 3 (2023)
  Крийд 3 (2023)