Кралството на планетата на маймуните

Уроците на Блага (2023)

Blaga's Lessons
7.2518 гласа
Актьори
Герасим Георгиев, Иван Бърнев, Розалия Абгарян
Режисьор
Стефан Командарев
Сценарист
Стефан Командарев
Жанр
Драма
Година
Премиера в България
Държави
България, Германия
Продължителност
1 ч 54 мин
Трейлър на Уроците на Блага (2023)
2 797
Абонирай се за YouTube канала ни
След като възрастна жена става жертва на измамници, принципите ѝ се пречупват и е на път и тя да се превърне в измамник.

Премиерата на филмът премина през фестивала в Чехия в гард Карлови Вари, от където излиза победител със заслужената награда Кристален Глобус. Сюжета засяга предимно възрастните, които непрекъснато за запивани с от политиците с обещания от сорта на това, което ще ти обещая, никой не може да го изпълни. В крайна сметка сред управляващата “класа“, като че ли не се сменя личности, а само имена. Така обещанията за достоен живот остават някъде във време пространство, без никой да се срамува, че е вършил това, срещу което уж трябвал да се е бори.

Ели Скорчева, която е наградена за наградата за най-добра женска роля, влиза в ролята на учителка с високи принципи и морал. След като попада в капана на измамници и всичките ѝ спестявания са ограбени, а нейните добродетели рязко се пречупват. Журито на фестивала дори иска да даде повече от повече награди, но по правило не може.

Сюжета на филма се фокусира около героинята на Ели Скорчева, която е пенсионирана учителка. Когато влиза в контакт с измамници, тя губи спестяванията си, а с малката пенсия няма как да ги възстанови. Това я подтиква да погази всичките си принципи, а освен всичко се натъква на подозрителна обява за работа.