Тенет

Тайната на Артемис Фоул (2020)

4.218 910 votes
Актьори
Ferdia Shaw, Josh Gad, Lara McDonnell
Режисьор
Kenneth Branagh
Сценарист
Eoin Colfer, Conor McPherson
Снимки
UK, England
Жанр
Приключенски, Фантастика
Година
2020
Премиера
Държава
САЩ
Продължителност
1 ч 35 мин
Трейлър на Тайната на Артемис Фоул (2020)
3 334
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Тайната на Артемис Фоул (2020)
Адаптация на сериала със същото име, в който се разказва за едно изключително интелигентно момче, което има контакт със същества като джуджета и гоблини.

Артемис е гений, въпреки че все още е на 12 години. Той е потомък на известна ирландска гангстерска фамилия и въпреки че е толкова малък е престъпник.

Ирландското момче използва своя интелект за да спаси семейството си от финансова разруха, както и да намери изчезналия си баща, посредством изграждане на сложни планове за забогатяване.

Най-новото откритие е нещо много специално дори и за супер мозъка на Фоул: заедно с лоялния си бодигард Бътлър научава за съществуването на магически свят на феи и елфи, които са скрити под земята. Той ще ползва брилянтния си престъпен ум за да събере достатъчно злато от подземния свят и да започне търсенето на изгубения си баща. За тази цел отвлича капитан Холи Крат за заложник, в замяна на който иска да поличи ценности.

Не отнема много време преди да започне жестока битка с могъщите елфи, а Артемис подозира, че това може да има нещо общо с изчезването на баща му. Неговата хитрост го поставя пред очите на някои от най-опасните същества на земята, които някога са  причинили изчезването на баща му. Неговото търсене го отвежда до борбата срещу злия елф Опал Кобой, който държи в плен баща му. Сега разбира, че със скъпоценностите които събира, няма да може да върне баща си, а по-скоро с елфа Холи Крат, който е отвлякъл. Трябва да го отведе обратно в подземното царство на елфите и да го замени с баща си, за да възстанови своето семейство.

Филмовата адаптация на едно от най-продаваните фантастични произведения е била планирана дълго време, правата на книгата отдавна са продадени, но въпреки това изпълнението е толкова бавно, че писателят Еоин Колфър се пошегува, че вероятно няма да доживее да види неговото завършване.

Първият том от поредицата книги е публикуван от през 2001 г. и преведен на 44 езика. С последната осма част “The Last Guardian”, публикувана от ирландския автор през 2012 г. завършва творбата.

Още през 2001 г., веднага след първата книга, Miramax Films си осигури правата върху материала. През 2003 г. Лорънс Гутерман (Мравката Z  1998) трябваше да ръководи филма, след като първата книга вече придоби популярност. Но когато кастингът започна, проектът внезапно се заби и прекрати.

През 2011 г. Джим Шеридан (Моят ляв крак 1989) прояви интерес към режисьорския пост. През 2013 г. новоизбраното студио Disney и продуцентът Harvey Weinstein обявиха, че техният филм включва както първата книга, така и втория том The Arctic Incident. През 2015 г. най-накрая се намери режисьор за проекта Кенет Брана (Тор, Пепеляшка). Той избра актьорите Джуди Денч и Джош Гад, с които вече е работил заедно за Убийство в Ориент Експрес.

 

С участието на

  • Colin Farrell
    Colin Farrell
    Колин Фарел
Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички