Диада

Убийство в Ориент експрес (2017)

Murder on the Orient Express
6.5274 хил. гласа
Актьори
Kenneth Branagh, Willem Dafoe, Penélope Cruz
Режисьор
Kenneth Branagh
Сценаристи
Michael Green, Agatha Christie
Снимки
London, UK, England
Жанр
Драма
Година
2017
Премиера в България
Държави
Малта, САЩ
Продължителност
1 ч 54 мин
Трейлър на Убийство в Ориент експрес (2017)
6 352
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Убийство в Ориент експрес (2017)
Убийството, което се извършва на луксозен влак. Когато един човек е намерен намушкан до смърт в отделението си, Детектив Еркюл Поаро тръгва да търси убиеца между пътниците на вала.
Ориент Експрес е луксозен влак, който се движи между Истанбул и Кале. Когато белгийския частен детектив Еркюл Поаро е свикан спешно в Лондон, той резервира своето място и няма никаква представа, че по време на пътуването му, ще го очаква работа. Известния художник Ратчет (Джони Деп) е убит и е ясно, че извършителя един от всички пътници. Тъй като влака спира в средата на замръзналите планини, то убиеца няма къде да избяга. Сред заподозрените са испанският мисионер Пилар Естравадос, управителката Мери, професор Герхард, вдовицата г-жа Хъбард и доктор Арбътно. Но скоро Поаро осъзнава, че няма да разреши случая, ако не научи повече за конкретните заподозрени. Той трябва да разбере повече и за жертвата, но трябва да побърза, защото убиеца може да удари отново.

Това е втория филм на Кенет Брана, след Дюнкер, в който той ще бъде едновременно режисьор и актьор в ролята на детектива. Продукцията е на базата на романа на Агата Кристи, публикуван през 1934 година. Произведението е вече заснемано 2 пъти през 1974 г. под ръководството на Сидни Лъмет и през 2001 г.

Актьорът и режисьорът, Кенет Бранагла вече адаптира много други литературни произведения. Като любител на Уилям Шекспир, пример за такива са Хамлет (1996), Много шум за нищо (1993) и Хенри V (1989), но също така и “Франкенщайн” на Мери Шели (1994).

С участието на

 • Johnny Depp
  Johnny Depp
  Джони Деп
 • Michelle Pfeiffer
  Michelle Pfeiffer
  Мишел Пфайфър
 • Willem Dafoe
  Willem Dafoe
  Уилям Дефо

Всички части

 1. Убийство в Ориент експрес (2017)
  Убийство в Ориент експрес (2017)
 2. Смърт край Нил (2022)
  Смърт край Нил (2022)
 3. Призраци във Венеция (2023)
  Призраци във Венеция (2023)