Годзила и Конг: Нова империя

Призраци във Венеция (2023)

A Haunting in Venice
Смъртта е едва началото
6.5104 хил. гласа
Актьори
Kenneth Branagh, Jamie Dornan, Michelle Yeoh
Режисьор
Kenneth Branagh
Сценаристи
Michael Green, Agatha Christie
Снимки
Venice, Veneto, Italy
Жанр
Драма, Криминален, Ужас
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Англия, Италия
Продължителност
1 ч 43 мин
Трейлър на Призраци във Венеция (2023)
3 109
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Призраци във Венеция (2023)
По време на ритуал в разрушен и обитаван от духове дворец е извършено загадъчно убийство. Това налага завръщането на най-великия детектив в света Еркюл Поаро в блестящата Венеция. Този път детективът е въвлечен в зловещ свят на сенки и тайни.

Венеция след Втората световна война: детектив Еркюл Поаро междувременно се е оттеглил в града на лагуната, след като е разрешил много случаи. По време на почивката неволни е убеден да участва в ритуал на вечерта на Хелоуин в един запустял стар дворец. Разбира се за детектив от неговия калибър това би му се сторило невинна детска игра и не вярва, че мястото е наистина обитавано от духове. Противно на очакванията вечерта придобива далеч по-мрачен обрат – Джойс разказва на присъстващите, че е станала свидетел на убийство преди много години – и впоследствие е намерена мъртва. Писателката Оливър моли детектива за помощ. На Поаро не му остава нищо друго, освен да прекъсне почивката си и да използва собствените си дедуктивни умения, за да залови убиеца. Градинари, полицаи, учители, членовете на семейството и прислугата се оказват в кръга на заподозрените. Дали сред тях наистина има убиец или случилото се е изцяло дело на свръхестествени сили?

След като Кенет Брана вече се превъплъти в ролята на прочутия частен детектив в Ориент Експрес (2017) и Смърт край Нил (2022), както пое и режисурата, той повтаря подвизите си в Призраци във Венеция.

Филмът е базиран на книгата на Агата Кристи Празникът на Вси светии, публикувана от британската криминална писателка през 1969 г. а главният герой е ветеранът следовател Еркюл Поаро, в който отново се превъплъщава самият Кенет Брана. Поаро трябва да разследва убийството на човек, който е участвал в мистичен ритуал за призоваване на духове.

Всички части

  1. Убийство в Ориент експрес (2017)
    Убийство в Ориент експрес (2017)
  2. Смърт край Нил (2022)
    Смърт край Нил (2022)
  3. Призраци във Венеция (2023)
    Призраци във Венеция (2023)