Кунг-фу панда 4

Мавка: Горска песен (2023)

Mavka: The Forest Song
6.65.4 хил. гласа
Актьори
Nataliya Denisenko, Eddy Lee, Laurie Hymes
Режисьори
Oleh Malamuzh, Oleksandra Ruban
Сценаристи
Jeffrey Hylton, Lesya Ukrainka
Жанр
Анимация, Комедия, Приключенски
Година
Премиера в България
Държави
Украйна, САЩ
Продължителност
1 ч 39 мин
Трейлър на Мавка: Горска песен (2023)
2 559
Абонирай се за YouTube канала ни
Мавка е душата на гората, която има силата да създава живот. Като пазителка свещена ѝ мисия е да пази гората от злите хора.

От незапомнени времена ширните украински гори крият безброй тайни и неразгадани загадки. Те са дом на чудни митични същества, които живеят сред древните дървета и вярно пазят свещеното си царство. Мавка е душата на гората и като такава трябва да гарантира безопасността и спокойствието на мястото, където живее: нейното царство е отвъд Черните планини, обитавано от фантастични същества, като феи и елфи. Нейната истинска мисия е нещо много повече – да пази своето свещено сърце, което е източникът на самия живот. Като пазителка на омагьосаната гора, тя трябва да брани гората от всякаква опасност или нападение от всяко едно същество, но най-вече от хората.

Нейните задължения са били винаги на първо място, но всичко се променя, когато среща Лукас – обикновено, невзрачно селско момче, което много обича музиката и влага целия си талант в свиренето на флейта. Благодарение на музиката, като че ли се случва чудо, те се влюбват. Мавка обаче не може да предвиди възможните последици, които биха могли да сполетят кралството поради липсата ѝ на внимание. Въпреки всичко още от началото на приятелството им тя е изправена пред големи трудности, защото нарушава най-важното правило, да не се сближава с човек. Ситуацията се усложнява, която Евилин започва да строи дъскорезница в края на гората. Тя обаче е само за фасада, да се прикрие истинската си цел – да се сдобие със Сърцето на гората, което е вече уязвимо заради чувствата ѝ към Лукас. Сблъсъкът между два различни свята предстои. Тяхната любов е поставена на огромно изпитание – ако успеят да защитят гората от хората, то любовта им е истинска, но ако не успеят, с Лукас ще се случи това, което се е случило с всички онези дръзнали да накърнят съвършенството на гората и нейната магия.