Кунг-фу панда 4

Елфи в кухнята: Печено-сторено (2020)

The Elfkins
6530 гласа
Актьори
Jella Haase, Leon Seidel, Louis Hofmann
Режисьор
Ute von Münchow-Pohl
Сценарист
Jan Strathmann
Жанр
Анимация, Комедия
Година
Премиера в България
Държава
Германия
Продължителност
1 ч 18 мин
Трейлър на Елфи в кухнята: Печено-сторено (2020)
2 924
Абонирай се за YouTube канала ни
Векове наред феите живели под земята, тъй като са били прокудени от хората. Но един ден се осмеляват отново да излязат на повърхността, подтикнати от своето призвание да помагат на хората. Те ще се срещнат с вечно мрънкащия готвач Тео, ще внесат лъч светлина в живота му и ще му помогнат да прави повече сладки от фабриката на алчния си брат.

Базиран на историята за мъничкия елф Хелвин, която се развива в германския град Кьолн. Преди много години елфите живели в дома на шивач, който пазил тайната за тяхното съществуване. Той имал много любопитната и злонамерена съпруга, която една вечер ги открила в дома си и естествено те изхвърчали през стълбите навън, без повече да се завърнат. Те живели под земята 250 години, където контактът с хората е строго забранен. Тук живота не е толкова лесен, а още повече трудности създава Хелвин – бунтарското момиче, което не иска да се примири с факта, че не може да намери призвание в своята съдба. Всичко, с което се захвани, се проваля. Тъй като не може да намери занаят, в който да се справи добре, така или иначе никой не я приема сериозно, тя нарушава заповедта и подкрепена от своите приятели, излиза на повърхността.

Хелвин се впуска в приключенско пътешествие до повърхността на земята, където иска да открие истинския си талант. Тя се среща с прочутия кьолнски сладкар Тео, който счита за свое призвание, въпреки че готвачът първоначално не е особено ентусиазиран. Останалите феи също решават да се присъединят към Хелвин и отново да се върната към съдбата си, да помагат на хората. Но след всички тези години без практика, нещата не вървят съвсем безпроблемно…