Убийците на цветната луна

Моята непослушна фея (2022)

My Fairy Troublemaker
Без природа няма бъдеще
5.3305 гласа
Актьори
Jella Haase, Alex Avenell, Lisa-Marie Koroll
Режисьор
Caroline Origer
Сценаристи
Pamela Hickey, Silja Clemens
Жанр
Анимация, Комедия, Приключенски
Година
Премиера в България
Държави
Люксембург, Германия
Продължителност
1 ч 25 мин
1 084
Абонирай се за YouTube канала ни
Малката пакостлива фея Виолета се е изгубила в света на хората. В търсене на пътя към своя свят се обединява с Макси в едно приключение, в което ще открие истинската си съдба.

Виолета вече е на 337 години и по природа е нахална и любопитна фея. Въпреки възрастта си, тя все още е една от младите в света на феите. Тя има проблем: прави само пакости за разлика от другите феи, които са винаги заети, любознателни и винаги нетърпеливи да направят нещо добро. Вместо да се обучи в истинска фея на зъбките, които вземат млечните зъби на децата и им правят истински зъби и играчки, тя може да прави само виолетки!

Сега наближава годишният изпит: само феите, които го издържат, получават скъпоценния камък, който има силата да ги пренесе до човешкия. Разбира се, Виолета се проваля безславно и при това е единствената фея, която няма този камък. Но тя нямаше да се казва Виолета, ако това би я спряло. Тя не може да се примири с това и дръзко открадва скъпоценния камък на друга фея и се шмугва в човешкия свят. Там тя се озовава в новата стая на Макси.

Внезапно непослушната фея е изправена пред съвсем нов проблем: тъй като нейното магическо бижу се е счупило по време на твърдото приземяване, не може да се върне в своя свят. За да намери пътя обратно, трябва да се обедини с 12-годишната Макси, която току-що се е преместила в голям мрачен град, а би искала да живее на село сред зелената природа в старата си къща. Тя не харесва приятеля на майка си и неговите синове Тарек и Сами. Но тогава се запознава с Виолета и разбира, че тя търси именно зъбчето на Сами. След като се опознават, те се оказват добър тандем и сключват сделка: Макси помага на феята да намери пътя обратно към своя свят,  в замяна на което Виолета ще направи магия и ще върне Макси в старата ѝ селска къща. Виолета се съгласява, въпреки че все още не е успяла да сътвори нищо повече от цветя. Междувременно те трябва да обединят усилията си, за да спасят оазиса на сивия град – руини на стара фабрика, обрасли с красиви растения и цветя. Изведнъж предполагаемата слабост на Виолета да сътворява цветя се оказва много специална способност. Заедно те успяват да открият тайния портал, който може да върне Виолета обратно в света на феите. Така започва тяхното приключение, в края на което Виолета ще открие истинската си природа.

Това е един очарователен детски филм от студиото, което създаде филми като Ой, къде изчезна Ной и Луис и извънземните. Сценарият е изпълнен с екшън, хумор, магия и сърдечност, като ни кара да се смеем на малките си слабости и показва, че с истински приятел всичко е възможно.